«Η κυβέρνηση έριξε στο τραπέζι το όνομα του κ. Κουβέλη για να εισπράξει αντιδράσεις και όχι γιατί πιστεύει στην περίπτωση του κ. Κουβέλη» υποστηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια βασική αρχή: θεωρεί ότι αυτή η κυβέρνηση, μια κυβέρνηση της μειοψηφίας που αποδεικνύεται καθημερινά ότι δεν διαθέτει κανένα πολιτικό κεφάλαιο προκειμένου να διαπραγματευθεί, είναι μια κυβέρνηση που υπακούει συνεχώς στις οδηγίες που λαμβάνει. Είναι δυνατόν, λοιπόν, αυτή η κυβέρνηση να παραμείνει στην εξουσία επειδή θα διαλέξει τον άλφα ή τον βήτα υποψήφιο πρόεδρο; Εμείς δεν έχουμε εμμονή στο όνομα του Προέδρου, αλλά πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο να φύγει αυτή η κυβέρνηση» εκτιμά ο κ. Κουρουμπλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή. «Δεν υπάρχει περίπτωση. Η ιστορία όταν επαναλαμβάνεται γίνεται ως φάρσα. Το 1965 έγιναν εκείνοι οι εκμαυλισμοί, αλλά αυτό το εγχείρημα εκμαυλισμού συνειδήσεων -και όλοι βλέπουμε αυτήν την προσπάθεια να βρίσκεται σε εξέλιξη- δεν νομίζω ότι μπορεί να έχει αποτέλεσμα» αναφέρει.

Ερωτηθείς για το πακέτο προτάσεων που θα παρουσιάσει ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κουρουμπλής τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε έναν προγραμματικό οργασμό διαβουλεύσεων, επαφών, συναντήσεων. Αυτή η εβδομάδα θα είναι γεμάτη με τέτοιες συναντήσεις, όπου αποσαφηνίζονται κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι το φορολογικό, η διαπραγμάτευση του χρέους, ο ΕΝΦΙΑ και άλλα μεγάλα ζητήματα, όπως και το ερώτημα “πού θα βρείτε τα λεφτά”».

«Όλα αυτά είναι θέματα για τα οποία η κοινωνία θέλει πιο αποσαφηνισμένο λόγο. Ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί σε όλα αυτά και εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι θα εξαγγείλει έναν εργώδη διάλογο με την κοινωνία, γιατί εμείς πιστεύουμε ότι δεν μπορείς να επιβάλεις αυτά τα θέματα από τα πάνω, όσο δημοκρατικό κόμμα κι αν είσαι» καταλήγει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης