«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα συμβάλλει στην ένταση που επιδιώκει η πρόεδρος της Βουλής», δηλώνει ο γραμματέας της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Πλακιωτάκης, καταλογίζοντας στη Ζωή Κωνσταντοπούλου «προσωπικές επιδιώξεις», με αιχμή την κλήση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, αύριο στην Επιτροπή ΔΕΚΟ.

Όπως αναφέρει ο κ. Πλακιωτάκης, η πρόεδρος της Βουλής, στην πλέον κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους, ρίχνει, και πάλι, «λάδι στη φωτιά», αγνοεί τη χρονική συγκυρία και επιδεικνύει «αντιπάθεια» στην ανεξαρτησία θεσμών, προκειμένου να ικανοποιήσει προσωπικές της επιδιώξεις και φιλοδοξίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηρίζει δε «καινούργιο κατόρθωμα» της κ. Κωνσταντοπούλου την κλήση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στη Επιτροπή ΔΕΚΟ προκειμένου να «απολογηθεί» για την πρόσφατα δημοσιευθείσα Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής.

«Η ΝΔ, σταθερά και διαχρονικά, πιστεύει στην δημοκρατική ανάγκη λογοδοσίας και ελέγχου όλων, και των θεσμών, χωρίς να παρεμβαίνει στην ανεξαρτησία τους. Το απέδειξε, τα τελευταία χρόνια, ενδεικτικά, με τον τρόπο λειτουργίας του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, όπου ουδέποτε επιδίωξε να το επηρεάσει κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του» τονίζει στην γραπτή δήλωσή του ο κ. Πλακιωτάκης και καταλήγει επισημαίνοντας πως η ΝΔ «αυτό θα πράξει και στην περίπτωση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος» και συνεπώς σε αυτή την κρίσιμη ώρα δεν θα συμβάλει στην ένταση που επιδιώκει η πρόεδρος της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης