«Δίνουμε αγώνα για να σωθεί η πατρίδα από καταστάσεις που, πρώτα απ΄ όλους, θα πληρώσουν τα φτωχά στρώματα και η μεσαία τάξη» δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Η υπουργός, μιλώντας για τα σενάρια χρεοκοπίας, ξεκαθάρισε ότι «μία χώρα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει όπως χρεοκοπούν οι εταιρείες» τονίζοντας ότι «μια χώρα θα σταθεί και θα βρεθούν λύσεις, όπως έχει συμβεί διαχρονικά». Όσον αφορά στα σενάρια για αναδιάρθρωση του χρέους, ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι μέσα στις επιλογές και στα σενάρια που συζητάει η χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία, η κα Διαμαντοπούλου επεσήμανε ότι θα υπαχθούν στην αναλογία 1 προς 5.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίση με ιστορικά χαρακτηριστικά» είπε η υπουργός, αναφερόμενη στην οικονομική συγκυρία της Ιρλανδίας και των χωρών της Νοτίου Ευρώπης, ενώ υπενθύμισε ότι «η Ευρώπη άλλαξε, όταν έπεσαν οι δικτατορίες του Νότου και όταν έπεσαν τα σύνορα του Βερολίνου» εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η Ευρώπη θα αλλάξει και σήμερα που έχουμε αντίστοιχου βεληνεκούς κρίση».

Για την κα Λούκα Κατσέλη και για την πρωτοβουλία της να αρθρογραφήσει κατά των επιχειρηματικών συμβάσεων, η κα Διαμαντοπούλου είπε ότι «είναι πολύ αποτελεσματική και παλεύει με όλες τις δυνάμεις της» και υπογράμμισε ότι «όλοι δίνουμε τον ίδιο αγώνα και δεν υπάρχουν στην κυβέρνηση περισσότερο και λιγότερο ευαίσθητοι». Επεσήμανε, δε, ότι «δεν πρέπει να αφήνουμε το παραμικρό περιθώριο φιλοτέχνησης προσωπικών πολιτικών ή στρατηγικών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπουργός μίλησε και για την ιδεολογική πλευρά της κρίσης, τονίζοντας ότι «ο πνευματικός κόσμος και οι κοινωνικοί ηγέτες έχουν σημαντικό ρόλο στην αλλαγή νοοτροπίας, κουλτούρας και στην επαναφορά βασικών αξιών».

Για τις φυγόκεντρες δυνάμεις που δημιουργούνται με αφορμή τη δημιουργία των κομμάτων της κας Μπακογιάννη και της Δημοκρατικής Αριστεράς, ξεκαθάρισε ότι «αυτή τη στιγμή ταλανίζεται η αντιπολίτευση από διασπάσεις. Δεν ταλανίζεται η πλειοψηφία».

Για το κόμμα της κας Μπακογιάννη, είπε ότι «δεν θεωρώ ότι καλύπτει κάποιον χώρο που δεν καλύπτεται».

Για το ενδεχόμενο σύγκλισης μιας οικουμενικής κυβέρνησης στο μέλλον, η κα Διαμαντοπούλου εμφανίστηκε επιφυλακτική ξεκαθαρίζοντας ότι «μια τέτοια κυβέρνηση θα έχει αδυναμία συμφωνίας πολιτικού πλαισίου».

Για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, είπε ότι «δεν αντέχει άλλη εκλογική αναμέτρηση η χώρα αυτή τη στιγμή» και συντάχθηκε με την άποψη που διατύπωσε ο Αλ. Παπαδόπουλος για την ανάγκη σύνταξης ενός συνολικού σχεδίου σωτηρίας που ξεπερνά το μνημόνιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης