Στο συνέδριο που οργάνωσαν οι «Financial Times» στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» παρέστη η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, όπου παρέθεσε τις προτάσεις της για τις ασφαλίσεις στην Ελλάδα.

Στο συνέδριο, με θέμα «The Future of Insurance in Greece» (το μέλλον των ασφαλίσεων στην Ελλάδα) η κ. Κατσέλη πρότεινε συνεργασία ανάμεσα σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ασφάλισης για την παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης σε ανέργους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το κόστος για τον κάθε άνεργο είναι 3,5 με 5 ευρώ το μήνα και θα μπορούσαμε με λίγα χρήματα να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ ασφαλείας για εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, παρότρυνε τις στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις την ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας στο επίπεδο του ελέγχου και της είσπραξης των εισφορών, προκειμένου να μειωθεί το φαινόμενο της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής, ενώ ζήτησε να υπάρξει διάλογος και παροχή βοήθειας από τις ιδιωτικές εταιρίες και στην προσπάθεια μείωσης του κόστους των δαπανών υγείας, όπως για παράδειγμα στις χρόνιες παθήσεις και τα ατυχήματα.

Η πρόταση για διάλογο έγινε δεκτή από τους εκπροσώπους των εταιρειών ιδιωτικής ασφάλισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης