Η Lady G “αδειάζει” τον Γ.Α.Π.

Πολύβιος Κανές


«Συνεργαζόμαστε μόνον με αναγνωρισμένους ηγέτες που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο τους» γράφουν καθ’ υπόδειξιν συνεργάτες της Γιάννας Αγγελοπούλου στο κείμενο που διανεμήθηκε στα δημοσιογραφικά γραφεία της Αθήνας από «κύκλους» προσκείμενους στη σύζυγο του επιχειρηματία Θόδωρου Αγγελόπουλου. Η κα Αγγελοπούλου από το εξωτερικό όπου διαμένει δεν κρύβει την ενόχληση της από δημοσιεύματα που την θέλουν να έχει προσλάβει τον Γιώργο Παπανδρέου στο πρόγραμμα, που χρηματοδοτεί στο Πανεπιστήμιο του Harvard.

Η πρώην πρόεδρος του «Αθήνα 2004», η οποία προσφάτως επιχείρησε να δώσει μαθήματα ιστορίας στην πολιτική ελίτ της χώρας υπογράφοντας (;) κείμενο στην παγκοσμίου φήμης ηλεκτρονική εφημερίδα «Huffington Post», παρεμβαίνει εκ νέου προκειμένου να εξηγήσει πως η λογική συνεργασίας που διέπει το πανεπιστημιακό πρόγραμμα, που χρηματοδοτεί στο αμερικανικό πανεπιστήμιο της Ανατολικής Ακτής, δεν συμπίπτει με λογικές άλλων προγραμμάτων που «τρέχουν» στο εν λόγω ακαδημαϊκό ίδρυμα και όπου εργάζονται ή συνεργάζονται τον τελευταίο καιρό Έλληνες πολιτικοί. Με λίγα λόγια, η Γιάννα Αγγελοπούλου ξεκαθαρίζει πως ο Γιώργος Παπανδρέου και άλλοι πολιτικοί (ακούστηκε και κάτι για τον Παύλο Γερουλάνο και όχι μόνον) απασχολούνται και άρα αμείβονται από άλλο πρόγραμμα διδασκαλίας και πάντως, όχι από το δικό της.


(Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο)

Το «καρφί» που τα λέει όλα και αποκαλύπτει στο ακέραιο την δυσφορία της Lady G, όπως την αποκαλεί το περιβάλλον της, ανιχνεύεται στο τέλος του Δελτίου Τύπου που εξέδωσαν κύκλοι προσκείμενοι στην κυρία Αγγελοπούλου. Στην τελευταία αυτή παράγραφο, «αδειάζεται» ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας αφού, όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα, ούτε έχει αναγνωριστεί η ιδιαιτερότητα του έργου του, ούτε και έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία ο κύκλος του πολιτικού του βίου.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου «σφάζει με το γάντι» έναν από τους πρώην συνομιλητές της και βασικό πολιτικό της στήριγμα κατά την περίοδο της «Ολυμπιακής Ευφορίας» και μάλιστα τον προδίδει, αναγνωρίζοντας πως η ίδια βρίσκεται σε άμεση επαφή με το Ίδρυμα Μπιλ Κλίντον, αλλά και τον ίδιο τον πρώην πλαντητάρχη, έτσι ώστε οι επιλογές προσώπων που συμμετέχουν στις ακαδημαϊκές δραστηριότητες του χρηματοδοτούμενου από την ίδια προγράμματος να απηχούν τη λογική των κριτηρίων που έχουν θεσπιστεί. Με λίγα λόγια, ούτε ο Μπιλ Κλίντον, πατριάρχης ομού μετά του Τόνυ Μπλέρ, του κινήματος περί του «3ου δρόμου για τη σοσιαλδημοκρατία», αναγνωρίζει τα πεπραγμένα του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού και των συνεργατών του.

Διαβάστε με προσοχή τη διατύπωση των επιχειρημάτων της Γιάννας Αγγελοπούλου δια στόματος των συνεργατών της στο πλήρες κείμενο που ακολουθεί και που αναπαράγεται αυτολεξεί:

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ANGELOPOULOS PUBLIC LEADERS PROGRAMME

Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα τον τελευταίο καιρό δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, αναφορικά με την φυσιογνωμία και τις δραστηριότητες του Angelopoulos Public Leaders Programme, κύκλοι από το περιβάλλον της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου διευκρινίζουν τα ακόλουθα:

Το Angelopoulos Public Leaders Programme, που ίδρυσε η Γιάννα Αγγελοπούλου στο πλαίσιο του Kennedy School of Government στο Harvard, δεν θα πρέπει να συγχέεται με άλλες διοργανώσεις του Kennedy School of Government στο Harvard, όπου μετέχουν κατά καιρούς πολιτικοί και άλλες προσωπικότητες από την Ελλάδα. Και τούτο διότι το πρόγραμμα αυτό έχει μια ιδιαίτερη λογική, που απορρέει από την ανάμειξη της Γιάννας Αγγελοπούλου στο Clinton Global Initiative που ιδρύθηκε από τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και στόχο έχει να διαμορφώσει, σε διεθνή κλίμακα, πρότυπα ηγεσίας και δημόσιας προσφοράς.

Η λογική αυτή είναι να δίνει την ευκαιρία σε αυστηρά επιλεγμένους πολιτικούς ηγέτες, που προσέφεραν πολλά ο καθένας στην χώρα του, και έχουν αναγνωριστεί γι αυτό, να αναζητήσουν νέες γνώσεις και εμπειρίες στο περιβάλλον του Harvard – και έτσι να συνεχίσουν την διαδρομή τους. Και να αναζητήσουν τρόπους, με τους οποίους αυτή η εμπειρία τους και η συγκεντρωμένη γνώση, μπορεί στο μέλλον να αξιοποιηθεί για ευρύτερη προσφορά σε σκοπούς κοινωφελείς.

Η πρώτη επιλογή του Προγράμματος, που υλοποιήθηκε – ο Πρόεδρος του Μεξικού Felipe Calderon, ο οποίος μόλις τώρα ολοκλήρωσε την θητεία του, ένας άνθρωπος που συνδέθηκε με το οικονομικό άνοιγμα της χώρας του, αλλά και με την σημαντική καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε μια κρίσιμη εποχή – εκφράζει αυτήν ακριβώς την προσέγγιση. Οι John Kufuor, David Milliband και Tarja Halonen που έχουν ήδη επιλεγεί, παρομοίως.

Τα διάφορα άλλα προγράμματα του Harvard, όπως του Institute of Politics όπου έχουν βρεθεί διάφοροι Έλληνες πολιτικοί τελευταία, στηρίζονται σε μετάκληση ανθρώπων με δημόσιο ρόλο και εμπειρίες, για δημόσια συζήτηση ή και διδασκαλία, έχουν άλλη λογική, άλλα κριτήρια επιλογής. Όπως διευκρινίζει και ο Πρύτανης του Kennedy School David Elwood, στο Institute of Politics η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει «αιτήσεις ή προτάσεις που κρίνονται από επιτροπή του IoP που αποτελείται βασικά από φοιτητές, κυρίως προπτυχιακούς (και όχι του Kennedy School) και η επιλογή βασίζεται σε αυτές τους τις συστάσεις».

Το Angelopoulos Public Leaders Programme ακολουθεί και θα ακολουθήσει τη δική του λογική: να επιλέγει αναγνωρισμένους ηγέτες που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο τους.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012, 17:51