Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, Λίνα Μενδώνη είχε χθες ο δήμαρχος Άρτας με θέμα συζήτησης την ανάδειξη και αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μέσω έργων πολιτισμού ενταγμένων στο ΕΣΠΑ.

«Κατ’ αρχήν πρέπει να πω ότι τα έργα έχουν ενταχθεί με σειρά από την Περιφέρεια και αναμένουμε την χρηματοδότηση πλέον από το Υπουργείο Οικονομίας. Τα έργα της Άρτας εκτελούνται όλα με αυτεπιστασία επομένως είναι μία διαδικασία που από τη στιγμή που υπάρξει χρηματοδότηση χρειάζεται περίπου ενάμιση με δύο μήνες για να αρχίσει το έργο. Εάν τα χρήματα μπουν σήμερα, περίπου σε διάστημα δύο μηνών θα μπορούσε να εγκατασταθεί ένα εργοτάξιο. Η 18η Εφορεία μπορεί να τα αντιμετωπίσει ακριβώς γιατί είναι έργα αυτεπιστασίας και συνεπικουρείται ούτως ή άλλως από τους μηχανικούς της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου που έχει έδρα τα Γιάννενα αλλά οι μηχανικοί ήδη έχουν αναλάβει να παρακολουθήσουν και τα συγκεκριμένα έργα», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Άρτας εξέφρασε αρχικά τη χαρά του για την επίσκεψη της Λίνας Μενδώνης, υπογραμμίζοντας ότι οι προσπάθειες για την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς του νομού θα συνεχιστούν.

«Είχα τη χαρά να υποδεχθώ τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού. Είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν έχω κάτι να ανακοινώσω όμως σύντομα θα ανακοινώσουμε ευχάριστα θέλω να πιστεύω. Την ευχαριστώ για την παρουσία της εδώ, την καλοδεχόμαστε στην Άρτα και συνεχίζουμε μια καλή συνεργασία στο επίπεδο της ανάδειξης των αρχαιοτήτων και του πολιτιστικού κεφαλαίου που έχουμε στην Άρτα και το οποίο δεν το έχουμε αξιοποιήσει μέχρι τώρα. Με τη βοήθεια λοιπόν του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμόυ είναι ευκαιρία αυτό που έχουμε στην πόλη μας να το κάνουμε πλούτο, να παράγουμε πλούτο, να δώσουμε θέσεις εργασίας, να πάμε την Άρτα μπροστά», επισήμανε.

Πηγή: epiruspost.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης