Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα ανακοινώσει στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στις 5 Σεπτεμβρίου, την τοποθεσία που θα φιλοξενεί στο εξής τη ΔΕΘ, μετά την απόφαση για τη μετεγκατάστασή της.

Δύο είναι οι επικρατέστερες τοποθεσίες, οι οποίες ήδη έχουν προκριθεί. Η περιοχή του ΤΕΙ στη Σίνδο, και η τοποθεσία Μεράς στα όρια των Δήμων Λαγκαδά και Μυγδονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκταση στη Σίνδο φτάνει στα 1.200 στρέμματα και απέχει 11 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Η έκταση συνδέεται με την ΠΑΘΕ, την Εγνατία Οδό, τη δυτική είσοδο και την εξωτερική περιφερειακή, αλλά και με το λιμάνι, τη σιδηροδρομική γραμμή, τον δυτικό προαστιακό σιδηρόδρομο και με γραμμές αστικής συγκοινωνίας.

Η τοποθεσία Μεράς είναι μία έκταση 780 στρεμμάτων εκτός σχεδίου, στα Δημοτικά Διαμερίσματα Περιβολακίου Λαγκαδά και Λητής Μυγδονίας, βόρεια της Θεσσαλονίκης, που απέχει 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Βρίσκεται κοντά στον άξονα της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο του Λαγκαδά, από τον οποίο αρχίζουν οι κάθετοι οδικοί άξονες Κιλκίς, Ευζώνων και Σερρών- Προμαχώνα, που συνδέουν τη χώρα με την Αλβανία, την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία.

Προβλέπεται η σύνδεση της περιοχής με τη Θεσσαλονίκη και μέσω του προαστιακού. 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης