«Η μόνη λύση ανακούφισης βρίσκεται σε σύγκρουση με τις αποφάσεις και τους κανονισμούς της ΕΕ»

«Η μόνη λύση ανακούφισης βρίσκεται σε σύγκρουση με τις αποφάσεις και τους κανονισμούς της ΕΕ»
«Οι προτάσεις που διατυπώθηκαν στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό αποδεικνύουν ότι όλοι τους -ανεξάρτητα από αποχρώσεις- συμφωνούν στην αύξηση των μηχανισμών καταστολής στα σύνορα, στο παραπέρα χτύπημα των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών, στη δημιουργία χωρών-"αποθηκών", είτε μέσα, είτε έξω από την ΕΕ» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Οι θέσεις του Αλ. Τσίπρα για δημιουργία "ισχυρής" Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής-Ακτοφυλακής και κατά των λεγόμενων "δευτερογενών ροών", δηλαδή των μετακινήσεων από την πρώτη χώρα υποδοχής στη χώρα πραγματικού προορισμού, που είναι και η πεμπτουσία του απαράδεκτου Κανονισμού του Δουβλίνου και που έχει εγκλωβίσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποστηρίζει στο ακέραιο τη βάρβαρη κι απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό» τονίζει το ΚΚΕ και προσθέτει: «Η κυβέρνηση ταυτίζεται στην πράξη με τις θέσεις της ΝΔ και των άλλων κομμάτων».

«Η μόνη λύση ανακούφισης του προβλήματος βρίσκεται σε σύγκρουση με τις αποφάσεις και τους κανονισμούς της ΕΕ, στην πάλη ενάντια στο σύστημα, που προκαλεί τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, 17:45