«Η μόνη σωτηρία είναι η αποκέντρωση του υπερσυγκεντρωτικού κράτους»,  δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης κλείνοντας το ειδικό θεματικό συνέδριο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔ-ΚΜ.

Ο κ. Πατούλης, επισήμανε ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στη διαδικασία με την επιτροπή της στην οποία συμμετέχουν επιστήμονες και αυτοδιοικητικοί, προκειμένου, όπως είπε, να δοθεί ουσιαστικό περιεχόμενο στις έννοιες της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ απηύθυνε, παράλληλα, έκκληση για κατάθεση απόψεων από αυτοδιοικητικούς και από πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε, επίσης, γνωστό, οι θέσεις που κατατέθηκαν στο συνέδριο θα αξιολογηθούν από την επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης που συγκροτήθηκε και στην οποία τέθηκε επικεφαλής ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Στη συνέχεια θα διαμορφωθεί ένα κείμενο που θα κατατεθεί στα κόμματα και στη Βουλή.

Στο μεταξύ, υπενθυμίστηκε ότι στις προτάσεις που προέκυψαν από το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ προβλέπονται η υιοθέτηση της αρχής της εγγύτητας και της επικουρικότητας, η ρητή πρόβλεψη στο Σύνταγμα για τις αρμοδιότητες και τους πόρους της αυτοδιοίκησης, η μητροπολιτική αυτοδιοίκηση και η φορολογική αποκέντρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης