«Η ΝΔ θα πρέπει να δει τις αιτίες για τις οποίες δεν αρέσει»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015, 15:59
«Η ΝΔ θα πρέπει να δει τις αιτίες για τις οποίες δεν αρέσει»
Την άποψη ότι η Ν.Δ. από τις προηγούμενες εκλογές θα έπρεπε να έχει ανοίξει μια πλατειά κουβέντα, ανοιχτή, δημοκρατική, να δει τις αιτίες για τις οποίες δεν αρέσει εξέφρασε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Με αφορμή την εκλογή προέδρου του κόμματος, υπογράμμισε την ανάγκη η συζήτηση να μην επικεντρώνεται σε πρόσωπα, «γιατί θα κάνουμε το ίδιο λάθος που κάνει η Ν.Δ: Θα αφήσουμε τη συζήτηση να φύγει από την πολιτική ουσία και το περιεχόμενο και να πάει στη παραπολιτική, θυμίζοντας κι εμείς καλλιστεία προσώπων».

Όπως είπε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, η Νέα Δημοκρατία έπρεπε να δει «γιατί δεν πουλάει πια, γιατί έχει αποξενωθεί από την κοινωνία, γιατί έχει διακόψει τις ρίζες της και τις σχέσεις της με τη μεσαία κοινωνικο-οικονομική τάξη, γιατί πια δεν έχει τη ραχοκοκαλιά του αστικού κόσμου και μέσα από αυτή τη κουβέντα να αναζητήσει αν μπορεί να ξαναβρεί τη σχέση της αυτή με την κοινωνία, αν μπορεί να ανασυγκροτηθεί, να αναγεννηθεί και πολιτικά και οργανωτικά αλλά και ιδεολογικά, γιατί ακόμα και το ιδεολογικό της στίγμα πλέον, το έχει νοθεύσει».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος πρόσθεσε ότι έχει κάνει πάρα πολλές φορές κριτική στα πέντε τελευταία χρόνια «και γι’ αυτό με τίμησαν με τη παραμονή μου στα έδρανα του Κοινοβουλίου και ουδέποτε με τίμησαν με το να εισέλθω στο υπουργικό συμβούλιο και να πάρω κυβερνητική θέση».

«Γιατί ακριβώς οι απόψεις αυτές δεν άρεσαν ούτε στον κ. Σαμαρά ούτε στο επιτελείο του» σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Το πού βεβαίως οδηγήθηκε η Ν.Δ. μετά τις ευρωεκλογές, που ερμήνευσαν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με τον τρόπο που το ερμήνευσαν και κάνοντας βεβαίως έναν ανασχηματισμό ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση, εκεί ανεδείχθησαν τα λούμπεν στοιχεία, ως κυρίαρχη συνιστώσα και κύρια έκφραση, πλειοψηφούσα έκφραση της Ν.Δ., με αποτέλεσμα στον ανταγωνισμό με τη Χ.Α. και με τους ΑΝΕΛ, να καταφέρει το εξής αμίμητο η Ν.Δ.: να χάσει το μεσαίο χώρο, ο οποίος πήγε, ένα κομμάτι του, στο Ποτάμι στις προηγούμενες εκλογές κι ένα μεγάλο κομμάτι κινήθηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως να καταφέρει να διατηρήσει τη Χ.Α. ζωντανή με τις επιπόλαιες προφυλακίσεις που έκανε κι από την άλλη πλευρά να συντηρηθούν οι ΑΝΕΛ, διότι, όπως είδαμε, εκλογικά επιβίωσαν».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015, 15:59