Ένας νυν μεταβατικός πρόεδρος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τρεις εν δυνάμει πρόεδροι, οι Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης, ένας πρώην πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς, και μία πρώην διεκδικήτρια του γαλάζιου θώκου, η Ντόρα Μπακογιάννη, θα βρεθούν διαδοχικά στην πρωτεύουσα της Ισπανίας υπό τη σκιά των παρασκηνιακών συγκρούσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συνέδριο του ΕΛΚ στη Μαδρίτη θα βρεθούν οι υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ εν μέσω παρασκηνιακών συγκρούσεωνΗ συνάντηση των έξι στη Μαδρίτη για το ετήσιο συνέδριο του ΕΛΚ θα καλυφθεί από πέπλο φαινομενικής ηρεμίας, καθώς πίσω στην Ελλάδα μαίνονται συγκρούσεις στο παρασκήνιο.

Η κόντρα που ανέκυψε μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ντόρας Μπακογιάννη μετά την απόσυρση της υποψηφιότητάς της για μία από τις 10 θέσεις αντιπροέδρων του ΕΛΚ φώτισε για ακόμη μία φορά τα παρασκήνια της Συγγρού. Διαρροή συνεργατών της κας Μπακογιάννη αλλά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατέδειξε υπονομευτή της υποψηφιότητας τον πρώην πρωθυπουργό. Η καυστική απάντηση ήρθε λίγο αργότερα από συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά: «Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».

Στον εκρηκτικό αυτόν απόηχο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βρίσκεται ήδη στη Μαδρίτη, όπου θα μιλήσει την Πέμπτη το βράδυ σε 1.300 συνέδρους από 80 χώρες για την προσφυγική κρίση και την πορεία του ΕΛΚ στη σύγχρονη Ευρώπη. Στο περιθώριο του συνεδρίου θα έχει επαφές με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Μαριάνο Ραχόι και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε στην ισπανική πρωτεύουσα την Τετάρτη. Νωρίτερα, πραγματοποίησε περιοδεία στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με τον μητροπολίτη κ. Άνθιμο και τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην πόλη τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία.

«Η δημόσια συζήτηση είναι δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών. Τέτοιες δημόσιες συζητήσεις διεξάγονται σε όλα τα μέρη του κόσμου και νομίζω ότι και οι νεοδημοκράτες αλλά και όλοι οι πολίτες ενδιαφέρονται για το τι θα γίνει στη ΝΔ και μόνο κερδισμένοι θα βγουν από μία τέτοια συζήτηση» είχε δηλώσει.

Την Πέμπτη θα φτάσει στη Μαδρίτη ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Σήμερα βγήκε στον αέρα και το spot από την κεντρική του ομιλία στα γραφεία του στο Γκάζι με τίτλο: «Η ώρα να αλλάξουμε είναι τώρα». Στον αέρα του διαδικτύου είναι και η νέα αμερικανικού τύπου ιστοσελίδα του. Είναι δημιούργημα νεαρών εθελοντών από υποστηρικτές του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει βίντεο και φωτογραφίες από τις περιοδείες του.

Στην ισπανική πρωτεύουσα θα βρεθεί και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο υποψήφιος πρόεδρος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «πολιτικός απατεώνας του βεληνεκούς του Τσίπρα δεν έχει υπάρξει ξανά».

Ενδιαφέρον έχει ότι διαρροές από τη Συγγρού αναφέρουν ότι και οι έξι θα ταξιδέψουν με δικά τους έξοδα, καθώς το ταμείο -ως γνωστόν- είναι μείον…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης