Η Νέα Δημοκρατία αναβάλλει την πρόταση για εξεταστική επιτροπή κατά του Πάνου Καμμένου

Η Νέα Δημοκρατία αναβάλλει την πρόταση για εξεταστική επιτροπή κατά του Πάνου Καμμένου
Φρένο στην εξεταστική για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας που αφορά τον Πάνο Καμμένο βάζει η Νέα Δημοκρατία εξαιτίας του σκηνικού έντασης που διαμορφώνει, από χθες το βράδυ, η Άγκυρα στα Ίμια.

Την απόφαση έλαβε σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά και από σχετική σύσκεψη των αρμόδιων τομεαρχών και συμβούλων υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η πρόταση για προανακριτική είναι έτοιμη να κατατεθεί, αλλά επελέγη να αναβληθεί για κάποιες ημέρες η υποβολή της, για λόγους στοιχειώδους εθνικής ευθύνης, λόγω των τελευταίων γεγονότων» σημείωναν πηγές.

«Οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης στους χειρισμούς της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και αμύνης είναι δεδομένες, και τις αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες, αλλά δεν είναι σήμερα η κατάλληλη ώρα να αναδειχθούν από τη ΝΔ», σημείωναν λίγο μετά τη συνεδρίαση πηγές της ΝΔ. Παράλληλα, συμπλήρωναν πως «αναλύοντας τις ενέργειες της γείτονος στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου οι περισσότεροι από τους μετέχοντες δεν έκρυψαν την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των προκλήσεων από πλευράς της Τουρκίας».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο επικείμενο ταξίδι στο Μόναχο “Munich Security Conference” (θεωρείται το ετήσιο Νταβός στα γεωπολιτικά θέματα) θα αναδείξει σε σειρά επαφών που θα έχει την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα με πλήρη καταγραφή των τελευταίων περιστατικών στο Αιγαίο, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά τις πάγιες εθνικές θέσεις», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, 21:20