«Αυτή η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση συγκεκριμένης εντολής που έχει να κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Έχει όμως ορισμένες βασικές ιδεολογικές προϋποθέσεις, ορισμένες βασικές επιλογές και παραδοχές, κι εκεί υπάρχει μια κοινή ταυτότητα», τόνισε κατά την ολομέλεια της Βουλής ο νέος υπουργός Μεταφορών και Δικτύων και βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης.

Όπως επισήμανε ο κ. Βορίδης, η κυβέρνηση αυτή βασίζεται σε βασικές παραδοχές που έκαναν τα κόμματα συγκροτώντας την κυβέρνηση, το να μείνουμε στην Ε.Ε και στην Ευρωζώνη, ενώ πιστεύουν και στο καθεστώς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Αυτά, σημείωσε, δημιουργούν μια ετερότητα με τον κόσμο της Αριστεράς, ο οποίος, όπως τόνισε, κάνει μια άλλη επιλογή και υπερασπίζεται ολοκληρωτικά καθεστώτα και την κρατική διεύθυνση της Οικονομίας, «είναι ένας άλλος κόσμος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όμως δεν είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού κάνει αταλάντευτα αυτές τις μεγάλες επιλογές;» διερωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Ας μην τιμωρηθούμε γι αυτό. Ας μην απολογηθούμε εμείς για τα κεκτημένα ενός ολόκληρου πολιτισμού. Αναγνωρίζω το δικαίωμα σε άλλες σκέψεις, όμως αυτός πρέπει να εξηγήσει τι είναι αυτό που προτείνει και υπερασπίζεται».

Ο κ. Βορίδης στο σημείο αυτό διερωτήθηκε, γιατί δεν πρέπει να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, γιατί να μην προχωρήσουν τα μεγάλα έργα με την ενεργοποίηση των συμβάσεων, γιατί να μην πανηγυρίσουμε σήμερα για τα 380 εκατ. από τις άδειες κινητής τηλεφωνίας;

«Είναι προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και δεν είναι για τους πολίτες, την εξυπηρέτησή τους και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας;» ρώτησε και πρόσθεσε πως απαιτούνται θεσμικές παρεμβάσεις, εξορθολογισμός του ανοίγματος των επαγγελμάτων, αποτελεσματικές και δίκαιες ρυθμίσεις προς την κατεύθυνση αυτή, ρυθμιστικό πλαίσιο για την πρόσβαση σε συγκεκριμένες δουλειές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης