Η νέα συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του στη Σόφια

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018, 14:50
Η νέα συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του στη Σόφια
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είχε την Παρασκευή νέα κατ' ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ, στο περιθώριο του Άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε, στη Σόφια.

Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν λίγες ημέρες μετά τις συνομιλίες που είχαν την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη στη Βιέννη παρουσία του ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ οι κ.κ. Ντιμιτρόφ και Κοτζιάς είχαν σύντομη κατ’ ιδίαν συνάντηση ως συνέχεια των προσπαθειών τους για επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος της γείτονος.Χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς εμφανίστηκε συγκρατημένος σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ ότι έχουν κλείσει τρία από τα επτά ζητήματα.

Ο κ. Κοτζιάς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Είναι μια αισιόδοξη έκφραση του κ. Ζάεφ, αλλά κάθε αισιοδοξία είναι θετική». Σε ερώτηση αν συμμερίζεται ο ίδιος αυτήν την αισιοδοξία του, απάντησε πως θα ήθελε να είναι έτσι. Την ίδια στιγμή υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να υπάρξει συμφωνία, τονίζοντας πως οι συμβιβασμοί πρέπει να είναι καλοί και χρήσιμοι και για τις δύο χώρες και να μην είναι σάπιοι.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018, 14:51