Η Ντ. Μπακογιάννη για το σενάριο εξόδου της χώρας από το ευρώ

Η Ντ. Μπακογιάννη για το σενάριο εξόδου της χώρας από το ευρώ
Καταστροφικό σενάριο το οποίο δεν πρέπει, ούτε καν να συζητάμε, χαρακτήρισε σήμερα από το Ηράκλειο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη τις φήμες που κυκλοφορήσαν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Η κυρία Μπακογιάννη στο περιθώριο του 5ου προσυνεδρίου της ΔΗΣΥ που διεξάγεται στη Χερσόνησο Ηρακλείου και αφορά στον τουρισμό, την ενέργεια και την ανταγωνιστικότητα απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το σενάριο εξόδου της χώρας απ το ευρώ. «Νομίζω ότι πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτός είναι ένας εφιάλτης. Είναι ένα καταστροφικό σενάριο το οποίο δεν πρέπει ούτε καν να συζητάμε».

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ΔΗΣΥ όπως είπε, «από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει την ανάγκη της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων. Έτσι ώστε να συμφωνήσουμε σ ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων, αλλαγών οι οποίες είναι αναγκαίες για να βγει η Ελλάδα από την κρίση».

Η κυρία Μπακογιάννη πρόσθεσε πως «αντί να μεμψιμοιρούμε, αντί να περιμένουμε να μας σώσει κάποιος Θεός να καταλάβουμε ότι από μας θα κριθεί αν η Ελλάδα βγει απ την κρίση».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση επανέλαβε την θέση της λέγοντας είναι θετική στο ενδεχόμενο συνεννόησης των δυνάμεων.

«Είναι απολύτως αναγκαίο τα δυο παλαιά κόμματα στην Ελλάδα να συμφωνήσουν και να συνεννοηθούν και να προχωρήσουν στις αναγκαίες αλλαγές ώστε η χώρα και να μην είναι δούλοι των οποιονδήποτε συντεχνιών όπως εμφανίζονται σήμερα».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Μαΐου 2011, 14:15