Μετά τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο κ. Βενιζέλος ανέβασε εξαρχής τους τόνους, λέγοντας σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα: «Η χώρα δεν αντέχει άλλη δημαγωγία, άλλο λαϊκισμό, άλλη απλούστευση». «Την εθνική ευθύνη δεν την αναλαμβάνεις όποτε θέλεις για λογούς κομματικής τακτικής, η εθνική ευθύνη σε κυνηγάει από μονή της και να καιροφυλακτείς για την αποτυχία της κυβέρνησης και της χώρας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως σε τέτοιες εποχές και μετά από 3,5 μήνες προεκλογικής περιόδου και αναστολής της κανονικής λειτουργίας της χώρας δεν μπορούμε να επιβεβαιώνουμε τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμού με μία συζήτηση που θυμίζει άλλες, προηγούμενων ετών.

«Ακόμη χειρότερο να δηλώνει επίσημα από αυτό το βήμα ότι θα υπονομεύσει συστηματικά το έργο της κυβέρνησης και ότι αμφισβητεί τη συνέχεια της χώρας -γιατί αυτό είναι υπονόμευση θεσμική, οικονομική, αναπτυξιακή, μία ανεπίτρεπτη στάση κατώτερη των περιστάσεων και δεν έδωσε καμία τέτοια εντολή ο λαός σε καμία αντιπολίτευση για καταστρατήγηση της ψήφου των Ελλήνων», πρόσθεσε.

Οι πολίτες, εξήγησε, επέλεξαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την επαναδιαπραγμάτευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης Επίθεση Τσίπρα σε κυβέρνηση για τις αποκρατικοποιήσεις, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012, 18:41

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης