Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, αναφέροντας: «η ονοματολογία που καλλιεργεί ο κ. Μητσοτάκης μέσω “χρησμών” και διαρροών δεν ανταποκρίνεται στο κύρος του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας», η θέση του ΣΥΡΙΖΑ «έχει εκφραστεί με τον πλέον επίσημο τρόπο και είναι συνεπής με τη συνολική μας στάση».

Αποτιμώντας τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, η κυρία Γεροβασίλη δηλώνει ότι «δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή μας» και προσθέτει «δεν αποτελεί στάση ευθύνης η αποσιώπηση του γεγονότος πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν καταδίκασε την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας και τις παράνομες ενέργειές της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «Στάση ευθύνης, αντίθετα, συνιστά η άσκηση του θεσμικού μας καθήκοντος να ελέγξουμε τη στάση και τις παραχωρήσεις του κ. Μητσοτάκη προς τις ΗΠΑ, καθώς και τα όποια ανταλλάγματα έλαβε αντί αυτών των πρωτοφανών παραχωρήσεων» και προσέθεσε «αυτό πάντως που έγινε σαφές στον κ. Μητσοτάκη είναι πόσο φίλος είναι ο κ. Τράμπ με τον κ. Ερντογάν».

Επίσης τονίζει ότι ο πρωθυπουργός «πρέπει να εξηγήσει την επιλογή του χρόνου της συνάντησής του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ», «γιατί έσπευσε να τοποθετηθεί υπέρ της εκτέλεσης Σουλεϊμανί» και «πως προχώρησε στην αναβάθμιση της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ χωρίς να δοθεί από τον πρόεδρο Τράμπ σαφές μήνυμα έναντι των τουρκικών απειλών».

Αποτιμώντας την πολιτική του κ. Χρυσοχοΐδη, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα οι “θερμόαιμοι” που καπηλεύονται την προσπάθεια του συνόλου του προσωπικού της αστυνομίας αλλοιώνοντας την αποστολή και το φρόνημά της, πανηγυρίζουν την απελευθέρωσή τους αμαυρώνοντας το έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων τους. Η τόσο ανέτοιμη να κυβερνήσει, αλλά πανέτοιμη να εξαπατήσει ΝΔ σιωπά για κρίσιμα θέματα, όπως οι συμμορίες ναρκωτικών, τα κυκλώματα προστασίας, το trafficking. Κάνει, όμως, σημαία της τις επικοινωνιακού τύπου επιχειρήσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, σε καταλήψεις, σε πορείες και απεργίες», προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ως προς τα χαρακτηριστικά του νέου ΣΥΡΙΖΑ, αφού επισημαίνει ότι όσοι τον προσεγγίζουν δεν έχουν κοινό σημείο αφετηρίας, η Όλγα Γεροβασίλη, τονίζει, λέγοντας «έχουν ωστόσο κοινό σημείο αναφοράς: αυτό της προοπτικής της ισχυρής κυβερνώσας Αριστεράς που δοκιμάστηκε και πέτυχε στα δυσκολότερα και που καλείται να παρουσιάσει το ενιαίο, οργανωτικό, ιδεολογικό, προγραμματικό της πλαίσιο. Το κάλεσμα μας απευθύνεται στο σύνολο των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης