Ξημερώνοντας Κυριακή του καρναβαλιού, η υπόθεση του βουλευτή-φάντασμα συνεχίζεται, με τον «ένοχο» να διατηρεί απτόητος τη σιωπή του, την ώρα που το σύνολο του εκτεθειμένου πολιτικού συστήματος προβάλλει μύρια όσα θεσμικά και νομικά κωλύματα για την αποκάλυψη του ονόματος του πολιτικού με τις καταθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το οπερετικό περιβάλλον, με τη συντεχνία των βουλευτών να εκτονώνεται σε αλληλοκατηγορίες με ακατάσχετη ονοματολογία λόγω και προεκλογικής περιόδου, ο Θόδωρος Πάγκαλος επανέκαμψε «πετώντας την μπάλα στην εξέδρα» με κατηγορίες για δημοσιογράφους-εκβιαστές, πέντε τον αριθμό, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει τα ονόματά τους.

Ο Παναγιώτης ΝικολούδηςΟ πρόεδρος της Βουλής κρύβεται πίσω από την άρνηση της ανωτάτης ηγεσίας της Δικαιοσύνης και προσωπικά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ο οποίος και άρχισε αυτήν την ιστορία), να αποκαλύψει το όνομα του βουλευτή. Πίσω από την άρνηση των θεσμών και με άλλοθι τη νομιμοφάνεια των ενεργειών του βουλευτή με τις καταθέσεις στο εξωτερικό, ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος ενέπλεξε στην οπερετική διάταξη των πολιτικών και το Σ.Δ.Ο.Ε., οι «ράμπο» του οποίου ερευνούν λίστες με ονόματα πολιτικών που «εξήγαγαν» χρήματα στο εξωτερικό. Τα ονόματα δεν έφθασαν ακόμη στη Βουλή, ως όφειλαν, με αποτέλεσμα η επιτροπή έρευνας των Πόθεν Έσχες των βουλευτών υπό τον Ευάγγελο Αργύρη να σηκώνει τα χέρια ψηλά στο πνεύμα του «απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο».

Κατόπιν όλων τούτων, οι πολίτες παραμένουν στο σκοτάδι, το σύστημα εν συγχύσει και οι δημοσιογράφοι να αναρωτιούνται το εάν και κατά πόσο οι ισχυρισμοί του Θόδωρου Πάγκαλου για δημοσιογράφους-εκβιαστές εμπεριέχουν στοιχεία αληθείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αποτέλεσμα είναι βεβαίως αυτό που επιδιώκει η σουπιά όταν διαφεύγει, εκτινάσσοντας μελάνι για να θολώσει τα νερά. Η απόλυτη ομίχλη δηλαδή, με τις παρεμβάσεις ένθεν και ένθεν των πολιτικών να λειτουργούν αποπροσανατολιστικά.

Ο ανεμιστήρας του κ. Πάγκαλου

Όπως σημείωνε και το πρωτοσέλιδο της «zougla.gr» του Σαββάτου με τίτλο «Αντιπερισπασμός λάσπης από τον Θόδωρο Πάγκαλο», «Ο βετεράνος στην πολιτική διαχείριση κρίσεων αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εν είδει αντιπερισπασμού, παρενέβη το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό ”MEGA”, ”αποκαλύπτοντας” με αόριστες αναφορές πως γνωρίζει πέντε τουλάχιστον δημοσιογράφους εκβιαστές. Του ζητήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματα, αλλά αρνήθηκε με το γνωστό επιχείρημα της ”μη περάτωσης ενδελεχούς ερεύνης”.

Είναι προφανές πως είτε ο κ. Πάγκαλος γνωρίζει ονόματα, αλλά δεν τα δημοσιοποιεί, διότι ως γνωστόν κόραξ κοράκου μάτι δεν βγάζει, είτε απλώς με τη μέθοδο της εργολαβίας επιχείρησε για ακόμη μία φορά να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, προκειμένου να βγει από το κάδρο ο περιώνυμος πλέον βουλευτής με το εκατομμύριο στο εξωτερικό.

Είναι επίσης προφανές πως στη δημοσιογραφική λεγόμενη οικογένεια, όπου οι οικογενειακοί δεσμοί βεβαίως είναι ανύπαρκτοι, αλλά οι συντεχνιακοί δεσμοί είναι απολύτως υπαρκτοί, υφίστανται είδη όλων των κατηγοριών που ευδοκιμούν εντός του θερμοκηπίου των Μ.Μ.Ε.. Γιατί όχι λοιπόν και αυτό των… εκβιαστών!

Αν λοιπόν, έστω και θεωρητικά ο κ. Πάγκαλος διαθέτει ονόματα εκβιαστών δημοσιογράφων, τότε καλείται να τα καταθέσει άμεσα, στη Βουλή, στη Δικαιοσύνη, στο Σ.Δ.Ο.Ε. και στη δημόσια χλεύη. Αν δεν το πράξει, τότε για πολλοστή φορά θα κατηγορηθεί ως ”θεσμική σουπιά” και εξειδικευμένος στην τέχνη της κοινής συκοφαντίας διά της μεθόδου του ανεμιστήρα και της… μελάνης. Ακόμη χειρότερα, θα κατηγορηθεί ότι ενεργεί ως ”θεσμικό πλυντήριο”, προκειμένου να καλύψει τις ανομίες του πολιτικού συστήματος, αυτήν τη φορά αποκρύπτοντας το δένδρο (δηλαδή τον ή τη βουλευτή και ορισμένους άλλους προφανώς) και προβάλλοντας το δάσος (το σύνολο των πολιτικών και το πολιτικό σύστημα συλλήβδην, όπου τα ίχνη χάνονται και οι ατομικές ευθύνες εξαφανίζονται)».

Η ακατάσχετη ονοματολογία

Δεν υπάρχει ούτε ένα όνομα βουλευτή εκ των τριών αστικών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, που να διατηρεί μία οικονομική επιφάνεια αξιώσεων, που να μη συμπεριλαμβάνεται στην ονοματολογία που δίνει και παίρνει εδώ και τρία εικοσιτετράωρα και που αφορά στον βουλευτή με τις καταθέσεις στο εξωτερικό.

Ορισμένοι εκ των βουλευτών, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις και τα πηγαδάκια στη Βουλή, φρόντισαν να «ξεκαρφωθούν», αποστέλλοντας επιστολές και ραβασάκια στο προεδρείο της Βουλής, απαιτώντας την αποκάλυψη του ονόματος.

Ωστόσο και επειδή η χώρα βρίσκεται σε άτυπη προεκλογική περίοδο, η υπόθεση αυτή χρησιμοποιείται και ως εργαλείο απαξίωσης των ασπόνδων φίλων ή τοπικών αντιπάλων (στην ίδια εκλογική περιφέρεια) ακόμη και εκ του ιδίου κόμματος, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης. Στη βάση του δόγματος «πες – πες κάτι θα μείνει στο τέλος», οι βουλευτές υπό τύπον ψιθυρισμών και εξομολογήσεων προς τους δημοσιογράφους αναφέρονται σε ονόματα συναδέλφων τους, ενώ πάντα η … «πηγή» τους είναι πέραν κάθε αμφισβητήσεως.

Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει γυναίκα βουλευτής με ευρεία οικονομική επιφάνεια η οποία να μην έχει κατηγορηθεί ότι διατηρεί καταθέσεις στο εξωτερικό. Συνάμα, ένας αρχηγός κόμματος και άλλοι βουλευτές από όλα τα διαμερίσματα της χώρας που έχουν αποκαλύψει μέσω του Πόθεν Έσχες το εύρος των τραπεζικών τους λογαριασμών κατηγορούνται επίσης ευρέως από καλοθελητές συναδέλφους, χωρίς καμία στοιχειοθέτηση των κατηγοριών.

Είναι προφανές πως η κατάσταση εξελίσσεται σε κακόγουστη οπερέτα και προσλαμβάνει και διαστάσεις αντιαισθητικού καρνάβαλου, μέρες που είναι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απαξίωση και του εσχάτου ίχνους αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.

Διαβάστε επίσης Αντιπερισπασμός λάσπης από τον Θόδωρο Πάγκαλο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης