Κορυφώνεται σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή καθώς ολοκληρώνεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015. Εν μέσω συλλαλητηρίων και σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα, οι πολιτικοί αρχηγοί θα παρουσιάσουν εκ νέου τις θέσεις τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και για την εξωτερική πολιτική.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων: διαπραγματεύσεις με την τρόικα, υπόθεση Ρωμανού και εκλογή του ΠτΔΟ πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους πριν από την κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων που κυριαρχούν στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και έχουν προκαλέσει την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Τα κυριότερα από αυτά είναι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η υπόθεση Ρωμανού αλλά και η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα τα εργατικά συνδικάτα έχουν προγραμματίσει για σήμερα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) έχει εξαγγείλει συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο της Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αθήνα καλεί στην πλατεία Συντάγματος στις 17.00 το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο άγαλμα Βενιζέλου. Στο Ηράκλειο το συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας στις 16.00 το απόγευμα.

Συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις έχει εξαγγείλει και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στην Ομόνοια στις 17.30 το απόγευμα.

To zougla.gr και η τηλεόραση της Ζούγκλας θα μεταδίδουν ζωντανά όλα όσα εκτυλίσσονται εντός και εκτός Βουλής.

Μείνετε συντονισμένοι…

Πέμπτη και φαρμακερή

Η σημερινή συνεδρίαση για το σχέδιο του προϋπολογισμού πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονων διαβουλεύσεων σχετικά με την επόμενη ημέρα του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης. 

Η τρόικα έχει λάβει το e-mail του ΥΠΟΙΚ ωστόσο παρά την αισιοδοξία της ελληνικής πλευράς για επιστροφή των δανειστών μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, τα πάντα παραμένουν στον αέρα… Κομβική θεωρείται η αυριανή συνεδρίαση του Euroworking Group όπου θα τεθεί επί τάπητος -για πολλοστή φορά- το ελληνικό ζήτημα. 

Τα σενάρια για παράταση του Μνημονίου ποικίλουν και πεδίο αντιπαράθεσης αποτελεί το χρονικό διάστημα που αυτή μπορεί να λάβει. Παρά τη σημαντική βελτίωση των λογιστικών επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας (με σοβαρές επιπτώσεις για σημαντικό τμήμα του πληθυσμού), οι Ευρωπαίοι εταίροι παραμένουν επιφυλακτικοί αναφορικά με τη δυνατότητα της Ελλάδας να σταθεί με τις δικές της δυνάμεις στις διεθνείς αγορές.

Το πλαίσιο επομένως εντός του οποίου θα διεξαχθεί η σημερινή ψηφοφορία είναι στην κυριολεξία ασφυκτικό, δεδομένου ότι το Μαξίμου προσδοκά να λάβει περισσότερες ψήφους από τους 155 βουλευτές που ήδη διαθέτει.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Τώρα επιστρέφουμε, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014, 23:39

«Η χώρα κινδυνεύει μόνο από το κλίμα πολιτικής αστάθειας», Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014, 23:34

Γεωργιάδης προς ΣΥΡΙΖΑ: «Εάν πάθει κάτι ο Ρωμανός, υπεύθυνοι θα είστε εσείς», Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014, 23:13

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης