«Η πίστη μπορεί πραγματικά να μας ελευθερώσει»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014, 16:36
 «Η πίστη μπορεί πραγματικά να μας ελευθερώσει»
«Η πίστη μπορεί πραγματικά να μας ελευθερώσει» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρακολούθησε το πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο στη Μονή της Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο Ημαθίας, και τη λιτανεία της ομώνυμης ιερής εικόνας.

«Όλος ο ελληνικός λαός, όλος ο ελληνισμός, όλοι οι ορθόδοξοι ανά τον κόσμο, τιμούμε σήμερα την Υπερμάχω Στρατηγώ, τη Μεγαλόχαρη, τη μάνα μας την Παναγία. Είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε την Παναγία του Πόντου, την Παναγία Σουμελά» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Μια στιγμή ιστορική που επαναλαμβάνεται η ιστορία, που έζησαν οι χριστιανοί το 1923, με διωγμούς από τάγματα ισλαμοφασιστών, που τη σημερινή περίοδο ίδια τάγματα ισλαμοφασιστών χτυπούν ορθόδοξους χριστιανούς στη Συρία. Οι ίδιοι μισθοφόροι μεταφέρονται από τη Συρία στην Ουκρανία και χτυπούν τους ορθόδοξους πληθυσμούς πληρωμένοι από τη νέα τάξη πραγμάτων, τους διεθνείς τραπεζίτες, από εκείνους που θέλουν την παγκοσμιοποίηση».

«Οφείλουμε σήμερα να προσκυνήσουμε την Παναγία και να προσευχηθούμε, προκειμένου να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας από μια ξενοκίνητη χούντα της νέας τάξης πραγμάτων, μια χούντα που, όπως βλέπετε σήμερα, οι επίσημοι εκπρόσωποί της προτίμησαν τις παραλίες παρά να βρίσκονται και να τιμήσουν την Παναγιά του ελληνικού λαού. Να προσευχηθούμε για τους ομόδοξους αδελφούς μας, να πορευτούμε μαζί με τους Ρώσους αδελφούς μας, οι οποίοι τείνουν χείρα βοήθειας, και να αφήσουμε τους δρόμους εκείνους της παγκοσμιοποίησης, οι οποίοι οδηγούν στο να χαθεί η ελπίδα και να μπούμε σε δρόμους σκοτεινούς» επεσήμανε.

«Οι Έλληνες μπορούμε, πιστεύουμε και η Παναγιά ήταν πάντα στρατηλάτης και Υπέρμαχος Στρατηγός. Απέδειξε ότι η πίστη μπορεί πραγματικά να μας ελευθερώσει. Αρκεί κι εμείς να κάνουμε σωστά τον σταυρό μας» κατέληξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014, 16:36