Κριτική στον πρωθυπουργό ότι από τις 26 Φεβρουαρίου 2020 που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα, μέχρι σήμερα «στο μόνο ουσιαστικό μέτρο που καταφεύγει είναι στα συνεχή lockdown, χωρίς καμία στήριξη του συστήματος υγείας και της οικονομίας», ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σχετική του ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει ότι «έναν χρόνο μετά βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο απ’ ό,τι ξεκινήσαμε» και πως «οι πολίτες δεν βρίσκονται αντιμέτωποι μόνο με την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και με την ανεμελιά Μητσοτάκη». Αναφέρει ότι έναν χρόνο μετά η εικόνα είναι η εξής: «Στην Αττική 8 στα 10 νοσοκομεία δεν έχουν ούτε μία διαθέσιμη ΜΕΘ και δεν μπορούν να απορροφήσουν νέες εισαγωγές, βλέπουμε εικόνες ντροπής με ράντζα στους διαδρόμους, δεκάδες κρούσματα εμφανίζονται σε κλειστές δομές στον Πειραιά, την Κυψέλη και τον Γέρακα». Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «μπροστά σε αυτά τα δεδομένα αποφασίζει μια νέα παράταση του lockdown» και επικρίνει τον κ. Μητσοτάκη ότι «σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο για μια ακόμη φορά έριξε την ευθύνη στους πολίτες λέγοντας ότι αυτό γίνεται λόγω εφησυχασμού τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ίδιος, με την ανικανότητα που τον διακρίνει όλο αυτό το διάστημα, δεν δέχεται καμία ευθύνη» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τον καλεί «να προχωρήσει επιτέλους παράλληλα σε συνταγογράφηση των τεστ, επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ελέγχους στους χώρους εργασίας και αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης