Στο Βερολίνο μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να έχει γεύμα εργασίας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην υπουργική Εβδομάδα της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη, θα συμμετάσχει, σήμερα Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 08:00 (τοπική), στην εναρκτήρια τελετή της Συνόδου Κορυφής για το κλίμα, η οποία φιλοξενείται από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπάν Κι-Μουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βενιζέλος θα λάβει μέρος, στη συνέχεια, περί ώρα 11:00 (τοπική), στην Υπουργική Διαβούλευση για την Ανθρωπιστική και Αναπτυξιακή Κατάσταση στη Συρία και στις γειτονικές χώρες, η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιορδανία.

Ακολούθως, στις 13:30 (τοπική), o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει σε γεύμα Υψηλού Επιπέδου στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής για το κλίμα.

Στις 16:00 (τοπική) θα συμμετάσχει στη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τέλος, στις 17:00 (τοπική), ο κ. Βενιζέλος θα παρευρεθεί στη δεξίωση που παραθέτουν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του, στους επικεφαλής των αντιπροσωπειών στην Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 10:00 το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας θα παραστεί και θα απευθύνει ομιλία στο Αμφιθέατρο Β. Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας (Αιόλου 82-84), κατά την παρουσίαση του Κειμένου Πολιτικής με θέμα: «Ανάπτυξη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα».

Στις 10:00 το πρωί ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των συμβουλίων των ιδρυμάτων των Πανεπιστημίων στο υπουργείο Παιδείας.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης