Η πορεία της οικονομίας στο επίκεντρο συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με ΕΒΕΑ

Η πορεία της οικονομίας στο επίκεντρο συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με ΕΒΕΑ
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφτηκε την στο Προεδρικό Μέγαρο, την Τρίτη 22 Αυγούστου 2017, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Παύλο Ραβάνη και τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ μαζί με τους πρόεδρους των παραγωγικών φορέων, ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την πορεία της οικονομίας και της αγοράς.

Ειδικότερα, ο κ. Μίχαλος ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι μετά από ένα μεγάλο διάστημα ύφεσης η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, στην καλή πορεία του τουρισμού, στην αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και στο υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, που αυξάνουν την αξιοπιστία της Ελλάδας στις αγορές.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, ωστόσο, επεσήμανε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι υπάρχουν ακόμη αρκετά αγκάθια στην αγορά, επικεντρώνοντας στην υψηλή φορολογία, στην έλλειψη ρευστότητας και στο αντιαναπτυξιακό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Μίχαλος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Αθήνας και τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα δραστικές παρεμβάσεις για τον μετασχηματισμό του μοντέλου της ελληνικής οικονομίας.

Τονίζεται πως ο κ. Μίχαλος, αναφέρθηκε στο έργο των Επιμελητηρίων και στη συμβολή τους για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της εθνικής μας οικονομίας και της αγοράς, επισημαίνοντας ότι ο επιχειρηματικός κόσμος προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να συμβάλει σε μια πορεία δυναμικής και διατηρήσιμης ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος άκουσε με προσοχή τις θέσεις και τις απόψεις των εκπροσώπων της επιμελητηριακής κοινότητας και ζήτησε συνεχή ενημέρωση και συνεργασία.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017, 21:33