Η συναίνεση αποτελεί τη «λύδια λίθο» για τους ανεξάρτητους βουλευτές Βασίλη Καπερνάρο και Κώστα Γιοβανόπουλο για να υπερψηφίσουν Πρόεδρο, όπως δήλωσαν στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, ενώ ο Παναγιώτης Μελάς δήλωσε ότι στις επόμενες ψηφοφορίες θα ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου.

Ο κ. Καπερνάρος σημείωσε ότι ο λόγος που λειτουργεί αρνητικά προς την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι «η πρακτική των δύο κομμάτων» και προέταξε την ανάγκη της μεταξύ τους συνεργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν δεν υπάρξει συναινετική πρόταση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, θα ψηφίσω “όχι” και στους επόμενους δύο γύρους» είπε και έκανε λόγο για «ανευθυνότητα».

«Η απουσία μου από τη Βουλή είχε σκοπό να δείξει σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να υπάρξει συναίνεση» είπε, από την πλευρά του, ο κ. Γιοβανόπουλος, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους απουσίαζε από την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε, επίσης, πως έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει, αλλά συμπλήρωσε πως δεν θα το αποκαλύψει.

O κ. Μελάς ο οποίος δήλωσε «παρών» τόνισε στον ίδιο σταθμό ότι στις επόμενες ψηφοφορίες θα ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου. «Στις επόμενες ψηφοφορίες, θα κινηθώ προς θετική κατεύθυνση» είπε, σημειώνοντας ότι «θα υπάρξουν κι άλλοι που θα λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο». Χωρίς να κάνει αναφορά σε ονόματα, ο κ. Μελάς εκτιμά ότι οι βουλευτές που θα ακολουθήσουν τη δική του «οδό» θα προέρχονται από τους ανεξάρτητους, καθώς αυτοί που ανήκουν σε κοινοβουλευτικές ομάδες «λειτουργούν υπό πίεση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ανάγκη να υπάρξει συναινετική λύση, την οποία έχουν ήδη προβάλει στο κείμενό τους οι «8», υποστήριξε, και ο Β. Οικονόμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης