«Η Προοδευτική Συμμαχία προσβλέπει στη διακυβέρνηση της χώρας με την κοινωνία ενεργή»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019, 13:12
«Η Προοδευτική Συμμαχία προσβλέπει στη διακυβέρνηση της χώρας με την κοινωνία ενεργή»

«Η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί μια στρατηγική επιλογή που προσβλέπει στη διακυβέρνηση της χώρας με την κοινωνία ενεργή και συμμέτοχη σε όλα όσα την αφορούν» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα sofokleousin.

«Δεν είναι τα πάντα οικονομία, ούτε η Δημοκρατία και τα δικαιώματα κατακτήθηκαν για να υπηρετούν αυτούς που ελέγχουν την οικονομία, όπως στρεβλά ο νεοφιλελευθερισμός πρεσβεύει, εκτοπίζοντας τους πολίτες από την πολιτική» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα μέχρι τις εθνικές εκλογές, ο κ. Ρήγας εκτίμησε ότι «ο λαός γνωρίζει και προ της κάλπης θα έχει συγκεκριμένο δίλημμα που λέει ή συνεχίζουμε και κατακτάμε παραπέρα μια πορεία ανάκαμψης και δίκαιης ανάπτυξης ή γυρίζουμε πίσω και παραδίδουμε τη χώρα σε αυτούς που την οδήγησαν στην καταστροφή».

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σχολίασε ότι «τα ζητήματα που αφορούν την εσωτερική κατάσταση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν μας αφήνουν αδιάφορους, δεν καθορίζουν όμως την πολιτική μας» και επανέλαβε ότι «εμείς αυτό που επιδιώκουμε, πέρα από την αποφυγή ενός ατυχήματος, είναι να αποκλειστεί το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου ως μέσου επίλυσης των προβλημάτων», καθώς και ότι «τα ΜΟΕ δεν οδηγούν από μόνα τους σε λύση, αλλά μπορούν να είναι η βάση για μια λύση», σημειώνοντας ότι «σίγουρα προσφέρουν θετικό αποτέλεσμα σε επίπεδο κλίματος στις σχέσεις των δύο χωρών».

Κληθείς να σχολιάσει το εξοπλιστικό πρόγραμμα της γείτονος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας παρατήρησε ότι «το όποιο καινούργιο οπλικό σύστημα, όπως ενδεχομένως οι S-400, δημιουργεί νέα δεδομένα που επιβάλλουν ανάλογη προσαρμογή» και κατέστησε σαφές ότι «σε κάθε περίπτωση οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τα μέσα και θα προσαρμόσουν την άμυνα της χώρας απέναντι σε όποια αλλαγή πιθανόν υπάρξει».

Όσον αφορά στο ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα επανέλαβε ότι «η έξοδος από τα μνημόνια διαμορφώνει νέες συνθήκες, ωστόσο στις όποιες επιλογές για νέες αγορές εξοπλισμών θα συνεκτιμηθούν και άλλοι παράγοντες».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «η εγχώρια αμυντική βιομηχανία, λειτουργώντας στη βάση της συνεργασίας και της συμπληρωματικότητας, μπορεί να κάνει σημαντικά βήματα ανασυγκρότησης, που θα συμβάλλουν γενικότερα στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Καταλήγοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε: «Η δική μας κυβέρνηση αναβάθμισε το γεωπολιτικό κεφάλαιο της χώρας, δίνοντάς του προστιθέμενη αξία. Αντλούμε τους καρπούς αυτού του έργου, εισπράττοντας αναγνώριση και αναβαθμισμένο ρόλο για τη χώρα, γεγονός που αποτυπώνεται σε συμμαχίες που ενισχύουν την ασφάλεια της χώρας και τον ρόλο της».

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019, 13:12