«Η προσπάθεια δημιουργίας υγειονομικής ζώνης την ώρα του ανοίγματος δεν βοηθά»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019, 14:03
«Η προσπάθεια δημιουργίας υγειονομικής ζώνης την ώρα του ανοίγματος δεν βοηθά»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στην ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΕ, κάνοντας λόγο για "ατζέντα που συμπυκνώνει ταυτόχρονα νεοφιλελεύθερα προτάγματα στην οικονομία και υπερσυντηρητικές απόψεις στα κοινωνικά ζητήματα".

Τόνισε ότι στη μάχη για να ανατραπούν τα σχέδια της ΝΔ και "να οδηγηθεί η χώρα στην κοινωνική πρόοδο και την παραγωγική ανασυγκρότηση", "απαιτούνται οι κατάλληλες πολιτικές και οργανωτικές προϋποθέσεις που θα καταστήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μια μεγάλη αριστερή προοδευτική παράταξη", "ένα νέο ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα που θα διεκδικήσει σύντομα την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας".

Αναφερθείς στο ζήτημα της αναντιστοιχίας μελών-ψηφοφόρων για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τον μετασχηματισμό του σε "σύγχρονο και μαζικό, αριστερό, προοδευτικό κίνημα", υποστήριξε ότι η εντολή του 31,53% είναι για έναν ισχυρό προοδευτικό φορέα που θα εκφράζει όχι μόνο τον κόσμο της Αριστεράς, αλλά και της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της πολιτικής οικολογίας, "μακριά από λογικές «σοσιαλδημοκρατικοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ και «συριζοποίησης» των κεντροαριστερών δυνάμεων".

Πρόσθεσε ότι απαιτείται μία διακήρυξη με σύγχρονο προοδευτικό πολιτικό στίγμα και εν συνεχεία ένα προοδευτικό πρόγραμμα που θα συμβαδίζει με τις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας.

Είπε ότι απαιτούνται "γενναίες ρηξικέλευθες τομές" αναφορικά με την οργανωτική ανασυγκρότηση: "Όσοι συνέβαλαν στις εκλογές και θέλουν να συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία να μπορούν και οργανωτικά να το κάνουν μέσω νέων δομών και χωρίς face control όπως επεσήμανε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας".

Πρόσθεσε ότι "εδώ δεν χωρούν προσωπικές ή συλλογικές ανασφάλειες γιατί αυτές μπορεί να οδηγήσουν σε παραλυτικές ισορροπίες" και πως "η προσπάθεια δημιουργίας υγειονομικής ζώνης την ώρα του ανοίγματος δεν βοηθά".

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι δεν μπορεί να υπάρχει υπαναχώρηση από τον στόχο για αύξηση των μελών στο 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. "Ο φορέας προτείνεται να συνεχίσει προς το Συνέδριο ως ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με στόχο να υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για να συμμετέχουν και να εγγραφούν μέλη τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την Προοδευτική Συμμαχία" και "στη συνέχεια, το Συνέδριο του νέου φορέα θα είναι το αρμόδιο σώμα για να αποφασίσει για όλα (Πρόγραμμα, Καταστατικό κ.α.)". Είπε ότι η διαδικασία της οργανωτικής και πολιτικής ανασυγκρότησης πρέπει να συντονίζεται από μια κοινή επιτροπή ανασυγκρότησης και μία γραμματεία της, αποτελούμενες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και της Προοδευτικής Συμμαχίας που θα οδηγήσει στις αρχές του 2020 στο Συνέδριο του νέου φορέα.

Ο Θ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι η στρατηγική απόφαση της ΔΗΜΑΡ δικαιώθηκε πέρα για πέρα, θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης και κάλεσε σε ενεργή συμμετοχή όλων των μελών και φίλων της ΔΗΜΑΡ. "Η απομόνωση και οι σεχταριστικές λογικές του τύπου «εμείς-εμείς οι μόνοι αριστεροί συνεπείς» δεν αφορούν την κοινωνία η οποία επιδιώκει άμεσα προοδευτικές και ρεαλιστικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της", σχολίασε.

Καταλόγισε δε στο Κίνημα Αλλαγής ότι "επιμένει να μην δείχνει οποιαδήποτε διάθεση συμπόρευσης με την αριστερά".

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019, 14:03