Του Φώτη Τριάρχη

Την πρώτη κίνηση για σύμπλευση με την Άννα Διαμαντοπούλου αποτελεί η κοινή ερώτηση που κατέθεσαν για τη διαπραγμάτευση του χρέους οι πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Χρήστος Αηδόνης, Γρηγόρης Ψαριανός και Πέτρος Τατσόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «5» θεωρούν αναγκαία την εθνική συναίνεση για τη διαπραγμάτευση του χρέους ζητώντας παράλληλα από τον υπουργό Οικονομικών να λάβει υπόψιν του την συγκριτική μελέτη για το θέμα που δημοσίευσε το «Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση» της Άννας Διαμαντοπούλου

«Πριν από λίγες ημέρες το “ΔΙΚΤΥΟ” για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, παρουσίασε μία συγκριτική μελέτη των τεσσάρων βασικότερων οικονομικών μελετών που αναφέρονται στο θέμα της διαχείρισης του ελληνικού χρέους. Οι συντάκτες της μελέτης αποδεικνύουν ότι σε οικονομοτεχνικό επίπεδο μπορεί να υπάρξει σύγκλιση των διαφορετικών προσεγγίσεων με τέτοιο τρόπο που να διευκολύνεται η πολιτική συναίνεση. Η μελέτη παρουσιάζει αναλυτικά τα κοινά σημεία που προκύπτουν από τη συγκριτική παράθεση των προτάσεων και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υφίστανται κοινές αποχρώσεις και διαπιστώσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε μία κοινή εθνική πρόταση για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το ελληνικό χρέος» αναφέρουν οι πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές.

Τονίζουν ακόμη ότι το ζήτημα του χρέους απαιτεί τη διαπραγμάτευση με δεκαοχτώ κοινοβούλια και με την τρόικα, θυμίζουν ότι η κυβέρνηση έχει διατυπώσει την πρόταση για τη σύσταση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης και επικαλούνται την μελέτη του ΔΙΚΤΥΟΥ που δείχνει ότι η επίτευξη συναίνεσης είναι εφικτή στο ζήτημα του χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης