Προσπάθεια ελέγχου και χειραγώγησης της ενημέρωσης από την κυβέρνηση καταγγέλλουν με σημερινή τους ανακοίνωση οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μάριος Κάτσης και Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Νατάσσα Γκαρά με αφορμή την έκθεση της οργάνωσης «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα».

«Η έκθεση της οργάνωσης “Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα” έρχεται, δυστυχώς να επιβεβαιώσει τόσο τις διαπιστώσεις μας όσο και την κριτική μας για τις απαράδεκτες πρακτικές της κυβέρνησης αναφορικά με την Ενημέρωση στη χώρα μας», αναφέρουν οι δύο τομεάρχες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως υποστηρίζουν: «η κυβέρνηση δεν έχει σταματήσει ούτε μια μέρα να προσπαθεί να επιβάλει τον απόλυτο έλεγχό της στα ΜΜΕ και αυτό πλέον καταγράφεται αρνητικά και στις εκθέσεις Διεθνών Οργανισμών. Οι αδιαφανείς λίστες, τα δωράκια στους καναλάρχες, η επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων στα ΜΜΕ, έχουν συμβάλει καθοριστικά στη συρρίκνωση της Ελευθεροτυπίας και του πλουραλισμού. Τα πρωτοφανή περιστατικά λογοκρισίας σε έγκριτους κι έμπειρους δημοσιογράφους διαδέχονται το ένα το άλλο, χωρίς να υπάρχει ίχνος λογοδοσίας». Κάνοντας αναδρομή «θυμίζουν πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την κυβέρνηση, η Ελλάδα βρίσκονταν 99η ανάμεσα σε 180 χώρες στην κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου. Πέντε χρόνια μετά, η εικόνα ήταν πολύ διαφορετική με την Ελλάδα να έχει σκαρφαλώσει στην 65η θέση. Μετά ανέλαβαν οι…«άριστοι». Με την ΕΡΤ και το ΑΠΕ να είναι υπό την άμεση εποπτεία του κ. Μητσοτάκη, η Ελλάδα κατρακύλησε 5 θέσεις στην κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης