Η συνεδρίαση του Eurogroup στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά-Στουρνάρα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 19:10
Η συνεδρίαση του Eurogroup στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά-Στουρνάρα
Με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εν όψει της κρίσιμης συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Στο ερχόμενο Eurogroup, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για σειρά ζητημάτων που απασχολούν τη χώρα μας, όπως είναι η εκταμίευση της δόσης αλλά και για το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει από την επιμήκυνση.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Στουρνάρας δεν θέλησε να σχολιάσει τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για πιθανό κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Δηλώσεις Στουρνάρα

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δημοσιογράφος: Σήμερα υποτίθεται ότι ήταν η επίσημη μέρα, όπου τελείωναν τα ταμειακά αποθέματα. Έχουμε, όμως, σήμερα και την απόφαση του Δ.Ν.Τ. να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. Όλα αυτά σε σχέση και με την εκταμίευση και τη βιωσιμότητα του χρέους τι μπορεί να σημαίνουν;

Ιωάννης Στουρνάρας: Όπως ξέρετε, έχουμε ένα Eurogroup την επόμενη Τρίτη το οποίο είναι συνέχεια του Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας. Ελπίζω εκεί τελικά να καταλήξουμε σ’ ένα οριστικό χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση.

Δημοσιογράφος: Έχετε θετικές ενδείξεις ότι θα είναι η τελική ημερομηνία αυτή, η ερχόμενη Τρίτη;

Ιωάννης Στουρνάρας: Δεν μπορώ να πω κάτι, για να μην το “γρουσουζέψω”.

Δημοσιογράφος: Και σε σχέση με την ιστορία και τη συζήτηση περί κουρέματος, εμείς τι λέμε σε αυτό;

Ιωάννης Στουρνάρας: Δεν έχω να πω κάτι γι’ αυτό. Ευχαριστώ.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 20:21