«Οι συνωμότες της δραχμής κρύφτηκαν πίσω από τον Τσίπρα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015, 00:16
«Οι συνωμότες της δραχμής κρύφτηκαν πίσω από τον Τσίπρα»
Παρά την αρχική σκέψη να μη λάβει τον λόγο ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ανέβηκε τελικά στο βήμα της Βουλής και έλαβε τον λόγο.

Ο κ. Θεοδωράκης επέκρινε έντονα τους «συνωμότες της δραχμής», όπως είπε χαρακτηριστικά και όσους διαφωνούν με την συμφωνία, «τους πραξικοπηματίες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τις τελευταίες ώρες και δεν παραιτούνται απολαμβάνοντας τα προνόμια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

«Κρύφτηκαν πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα. Διεκδίκησαν τις μεγάλες καρέκλες της εξουσίας. Τις πήραν κάποιοι απ' αυτούς. Και τώρα μας λένε: ‘Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα του Τσίπρα, αλλά θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα προνόμια που μας παραχώρησε ο Τσίπρας’. Η ανηθικότητα ως πολιτική».

«Πρέπει κ. Πρωθυπουργέ να δώσετε μια απάντηση. Δε νοείται να κρατάτε στην κυβέρνηση αυτούς που καταψηφίζουν», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ υπογράμμισε: «Υπάρχει θράσος σε αυτή τη χώρα και θα πρέπει να το πούμε δυνατά: Η μεγάλη μάχη δεν είναι μόνο για την Ευρώπη. Παλεύουμε για να νικήσουμε τα παράσιτα και τους υποκριτές. Τους ψεύτες και τους λαϊκιστές».

Για τη στάση της προέδρου της Βουλής, ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε ότι «θα έπρεπε να είναι παρούσα να κάναμε μια ειλικρινή κουβέντα. Θα ήταν μια πράξη αυτογνωσίας».

Και ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι «χωρίς τσαλιμάκια», θα ψηφίσει τη προτεινόμενη συμφωνία και θα προσπαθήσει να βελτιώσει κατά την εφαρμογή της όλα τα αρνητικά της.

Οι δηλώσεις του κ. Θεοδωράκη:Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015, 00:16