Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Εύα Καϊλή και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο με αφορμή την έδρα του βουλευτή έπειτα και από τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΚΙΝΑΛ.
Η κα. Καϊλή κατηγορεί τον κ. Θεοχαρόπουλο ότι διεκδικεί ακόμη έναν διορισμό υπενθυμίζοντάς του πως έχει εκλεγεί χωρίς σταυρό, αλλά διορισμένος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Γράφει η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή:

Προς Θ.Θεοχαρόπουλο: Το ΠΑΣΟΚ σε δέχτηκε σαν πολιτικό με αρχές, συστρατεύτηκες με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τιμήθηκες με τη θέση του διορισμένου βουλευτή Επικρατείας. Mοιάζει όμως να άγεσαι από τις συγκυρίες και να περιφέρεσαι σε έναν άτυπο πλειστηριασμό διεκδικώντας έναν ακόμα διορισμό…Η εργαλειοποίηση της έδρας που σου δόθηκε καλή τη πίστη, για ένα θέμα που βλάπτει το Εθνικό συμφέρον, θυμίζει πρακτική που κατήγγειλες στο πρόσωπο του κ. Κουβέλη. Η στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας για τις Πρέσπες έχει εκφραστεί από την πρόεδρο Φ. Γεννηματά. Δεν είναι ηθικό λοιπόν, να διευκολύνεις την κύρωση της Συμφωνίας παραμένοντας βουλευτής χωρίς να έχεις εκλεγεί με σταυρό από τους πολίτες. Ελπίζω να παραδώσεις άμεσα την έδρα πίσω στην Δημοκρατική Παράταξη.

Από τη μεριά του ο κ. Θεοχαρόπουλος ξεκαθαρίζει μέσω ανακοίνωσης της ΔΗΜΑΡ ότι δεν πρόκειται να αφήσει την έδρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:
«H Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, λόγω της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η απόφαση αφορά τη ΔΗΜΑΡ, δεδομένου ότι είναι του κόμματος και όχι προσωπική.
Όσον αφορά τη βουλευτική έδρα, υπενθυμίζουμε ότι η παρουσία του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη Βουλή είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την κοινή εκλογική κάθοδο το 2015. Μέχρι τώρα δημόσια γνωρίζαμε από την απόφαση της Φώφης Γεννηματά ότι η διαγραφή έγινε εξαιτίας της απόφασης της ΔΗΜΑΡ για το ΝΑΙ. Τώρα έκπληκτοι ακούμε και την απαίτηση για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και από τη Βουλή!

Η ΔΗΜΑΡ πήρε μια καθαρή θέση σε ένα εθνικό θέμα αρχών. Αυτό φαίνεται ορισμένοι συνεχίζουν να μην το κατανοούν. Ψυχραιμία!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης