Πλειοψηφία 29-26 υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών έβγαλε η κλήρωση του Προέδρου της Βουλής

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 16:32
Πλειοψηφία 29-26 υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών έβγαλε η κλήρωση του Προέδρου της Βουλής
Μεταξύ των ανεξάρτητων βουλευτών Γρ. Ψαριανού, Σπ. Δανέλλη, και Γ. Μαυρωτά έγινε τελικά η κλήρωση για τις δύο θέσεις ανεξάρτητων βουλευτών στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Το αποτέλεσμα της κλήρωσης μεταξύ των τριών έβγαλε πλειοψηφία 29-26 στην Επιτροπή αφού ο κλήρος έλαχε στους κ.κ. Μαυρωτά και Δανέλλη που έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Επιτροπή είχε εκδηλώσει και ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός αλλά δεν κληρώθηκε.

Η κλήρωση έγινε στο γραφείο του ΠτΒ παρουσία των τριών ενδιαφερόμενων βουλευτών για την εν λόγω Επιτροπή.

«Ούτε πραξικόπημα υπάρχει, ούτε τίποτα άλλο απ’ αυτά τα ευφάνταστα και τις εικοτολογίες που διαβάζω» δήλωσε ο κ. Βούτσης υπαναχωρώντας από την αρχική πράξη τοποθέτησης Δανέλλη στην Επιτροπή. «Θα γίνει κλήρωση μεταξύ των τριών ανεξάρτητων βουλευτών που με επιστολή τους έκαναν γνωστό πως επιθυμούν να πάνε στην Εξωτερικών» πρόσθεσε. 

Σε ερώτηση για το αν υπήρχαν άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές που θα επιθυμούσαν να μπουν στην κλήρωση η απάντηση του ΠτΒ ήταν πως οι υπόλοιποι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές του Ποταμιού - του επικεφαλής του συμπεριλαμβανομένου - δεν το επιθυμούσαν, ενώ άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι ήδη ενταγμένοι σε άλλες Επιτροπές της Βουλής.

Η συζήτηση για τις Πρέσπες στην Επιτροπή αναμένεται να ξεκινήσει στις 17:00 την Πέμπτη και θα μεταδίδεται από το Κανάλι της Βουλής.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 17:01