Οι στόχοι της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, 10:00
Οι στόχοι της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας
Τους κεντρικούς στόχους της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας παρουσίασε ο νέος υπουργός Γιάννης Βρούτσης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής.

Μεταξύ αυτών, όπως εξήγησε, είναι η διασφάλιση της ισορροπίας και της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, το άνοιγμα του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους για να αντιμετωπιστούν οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας, καθώς και η εναρμόνιση των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Θα συνεργαστούμε αρμονικά και αποδοτικά, για να επιτύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση» ανέφερε στη διάρκεια της ομιλίας του, επισημαίνοντας πως «οδικός χάρτης» θα είναι το προγραμματικό πλαίσιο που συμφωνήθηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Από την πλευρά του, ο νέος υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, τόνισε πως «άμεσος στόχος είναι να υψώσουμε μια ασπίδα κατά της ανεργίας και της φτώχειας, γιατί απέναντί μας έχουμε τεράστιες υποχρεώσεις και εκκρεμότητες προς τον κόσμο του μόχθου και της εργασίας, προς τους συνταξιούχους μας και προς τους 1,2 εκατομμύρια άνεργους».

«Αδιάκοπη προσπάθειά μας θα είναι να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και να συμβάλουμε στη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης για νέα ανάπτυξη και επανεκκίνηση της παραγωγικής μηχανής της χώρας» δεσμεύθηκε ο υφυπουργός, αναγνωρίζοντας πως «τα εμπόδια είναι πολλά», αλλά «η αναμέτρηση μαζί τους θα είναι σκληρή και αμείλικτη».
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, 11:38