Ζητήματα που σχετίζονται με την υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης στη χώρα μας για τη δημιουργία ενός περιφερειακού hub από data centers από τη Microsoft βρέθηκαν στο επίκεντρο διευρυμένης συνάντησης στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Σ. Πέτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δ. Κιούσης, ο Δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδας Δ. Μάρκου, στελέχη της Microsoft και των εμπλεκόμενων φορέων.    

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, τα data centers που θα απαρτίζουν το «Συγκρότημα Κέντρων Δεδομένων και Τεχνολογικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων με σκοπό την ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών Υπολογιστικού Νέφους (Microsoft Cloud)», θα κατασκευαστούν σε εκτάσεις στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα σε σημεία των δήμων Κρωπίας και Σπάτων Αρτέμιδος.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε χθες διατυπώθηκε η πρόθεση όλων να συμβάλλουν έμπρακτα στην απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου. Ο Γ. Πατούλης από την πλευρά του επισήμανε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ν. Πέππας, καθώς και τα στελέχη της Περιφέρειας θα είναι «αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που έχει στόχο της την εξωστρέφεια, την ανάπτυξη και την ενίσχυση της αγοράς εργασίας». Να σημειωθεί ότι η επένδυση αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην απασχόληση και στην οικονομία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης