Στη δήλωσή του με την οποία έκλεισε την τηλεμαχία, ο κ. Τσίπρας, είπε ότι στις 25 Ιανουαρίου, ξεκινήσαμε μια τολμηρή και δύσκολη προσπάθεια να αλλάξουμε την Ελλάδα, δεν δειλιάσαμε να συγκρουστούμε, δώσαμε στιγμές ανάτασης και αξιοπρέπειας στον ελληνικό λαό.

Την κρίσιμη στιγμή, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βάλαμε τον λαό στο τραπέζι και με το δημοψήφισμα ζητήσαμε μια καλύτερη συμφωνία και τα καταφέραμε. Ωστόσο, είπε ο κ. Τσίπρας, οι κρίσιμες μάχες είναι μπροστά μας. Είναι ευκαιρία, τόνισε, να ξεμπερδεύουμε με το παλιό καθεστώς, με την διαπλοκή και την διαφθορά. Είναι στο χέρι μας, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, να ξεμπερδεύουμε με το παλιό και να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Κοιτώ τους Έλληνες πολίτες στα μάτια, τους ζητώ να πάνε στην κάλπη αφού θα έχουν κρίνει και θα έχουν συγκρίνει”, είπε στο κλείσιμό του στο ντιμπέιτ, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Συνέχισε ότι με την συναισθηματική τους ψήφο στις προηγούμενες εκλογές άθελά τους έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τις συνέπειες τις πληρώνουμε τώρα.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ακόμη ότι η ΝΔ είναι η παράταξη που μπορεί να συνθέσει, και πρόσθεσε ότι ο ίδιος γνωρίζει τα προβλήματα, δικηγορεί και είναι στην πιάτσα. Έθεσε το ερώτημα “ποιός θα φέρει επενδύσεις και δουλειές” και κάλεσε τους ψηφοφόρους να σκεφθούν ψύχραιμα και να ψηφίσουν τη ΝΔ.
Να σταματήσουν την άγονη και στείρα, όπως είπε αντιπαράθεσή τους και να δεσμευτούν απέναντι στον ελληνικό λαό ότι θα εξασφαλίσουν μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στο μήνυμά της.

Η στείρα και άγονη αντιπαράθεση δεν αφορά την ελληνική οικογένεια που βιώνει την οικονομική κρίση. Η οικογένεια είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας. Εκεί συναντιούνται τέσσερις γενιές. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον”, επεσήμανε η κ. Γεννηματά ενώ κατέληξε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Οι συνενώσεις είναι δύσκολη δουλειά. Σας καλώ να αντιμετωπίσουμε τη χώρα ως δική μας οικογένεια. Το έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε. Το πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα, μπορούμε να το κάνουμε και πάλι”.

“Αποδείξαμε ότι την εθνική συμφιλίωση μπορούμε να την κάνουμε πράξη. Και συνεργαστήκαμε με τον Αλέξη Τσίπρα και τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πολύ καλά” τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να συνεργαστεί εκ νέου μετά τις εκλογές για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι “οι ΑΝ.ΕΛ εκπροσωπούμε ένα κομμάτι της Κεντροδεξιάς που δεν είναι στις λίστες Λαγκάρντ και που δεν καλύπτει τον Παπασταύρου”, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ σχολίασε: “Μακάρι το ΠΑΣΟΚ να απαλλαχτεί από τα βαρίδια, με αυτά τα βαρίδια όχι”. Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Ποτάμι ανέφερε: “Θέλω να ακούσω το Ποτάμι για το όνομα της Μακεδονίας, το θέμα της Θράκης και για τα ελληνοτουρκικά”.

“Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Αλέξης Τσίπρας, διαγωνίζονται για το ποιος είναι ο καλύτερος εγγυητής της ενιαίας Ευρωζώνης, η οποία βλάπτει την Ευρώπη και κυρίως την Ελλάδα”, ανέφερε κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και τόνισε.
“Εμείς λέμε ότι υπάρχει εναλλακτική λύση, χωρίς την λιτότητα των Μνημονίων και την λεηλασία της χώρας”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης