Κι όμως! Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Καραμανλή-Παπανδρέου 15 μέρες πριν προκύψουν οι αποκαλύψεις για την εμπλοκή του άλλοτε “στρατηγού” της Χαρ. Τρικούπη, Θόδωρου Τσουκάτου στην υπόθεση “Siemens”. Μόνο που την πρωτοβουλία είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί η Χαρ. Τρικούπη να διαψεύδει, έστω και χλιαρά, ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά τέτοιο τηλεφώνημα υπήρξε. Άλλωστε αυτά που διαψεύδει το “πράσινο στρατηγείο” είναι ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του Κ. Καραμανλή.

2. Αφορούσε ενημέρωση του Γ. Παπανδρέου για το σκάνδαλο “Siemens” και την εμπλοκή του κ. Τσουκάτου.

Επιπλέον η Χαρ. Τρικούπη διαψεύδει ότι λόγω ακριβώς ενός τέτοιου τηλεφωνήματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κράτησε σκληρή στάση απέναντι στον Κώστα Σημίτη, μια στάση που οδήγησε στην – ουσιαστικά – αποπομπή του πρώην πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

‘Οπως αναφέρουν πάντως λίαν αξιόπιστες πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου ήταν αυτός που τηλεφώνησε στο Μαξίμου. Και ο λόγος ήταν η διοργάνωση του συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο Λαγονήσι, καθώς μετέχουν αρκετοί ξένοι ηγέτες κρατών. Ορισμένοι εξ’ αυτών έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό της χώρας, η οποία διοργανώνει την κορυφαία αυτή εκδήλωση και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήθελε να ενημερώσει εγκαίρως τον πρωθυπουργό για να διαμορφώσει το πρόγραμμά του, συμπεριλαμβάνοντας τέτοιες συναντήσεις.

‘Οπως ήταν φυσικό, η συνομιλία έγινε σε πολύ καλό κλίμα και θεωρείται βέβαιο πως ο Κ. Καραμανλής ευχήθηκε στον πολιτικό αντίπαλό του, “καλή επανεκλογή” στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Τώρα αν η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα εσωτερικής επικαιρότητας με αιχμή τις αποκαλύψεις για το μαύρο χρήμα της “Siemens” και με πρωτοβουλία τίνος – όπως υποστηρίζουν κάποιοι και μέσα στο ΠΑΣΟΚ και διαψεύδει η επίσημη Χαρ. Τρικούπη – αυτό είναι κάτι που ενδεχομένως κάποτε να φωτίσει η ιστορία.

Ως τότε, μπορούμε να κάνουμε συνειρμούς…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης