Οι τομεάρχες Οικονομίας της Ν.Δ. για την αποπληρωμή του χρέους

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010, 16:02
Οι τομεάρχες Οικονομίας της Ν.Δ. για την αποπληρωμή του χρέους
Θετικά αποτιμούν στη Ν.Δ. το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, προκειμένου αυτός να ευθυγραμμιστεί με τον αντίστοιχο της Ιρλανδίας, καθώς αυτό εκτιμούν ότι θα ευνοήσει την αποπληρωμή του.

Επισημαίνουν, όμως, το ενδεχόμενο η εξέλιξη αυτή να συνοδευτεί από νέους δυσμενείς όρους και προϋποθέσεις.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομίας της Ν.Δ. κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης υπογραμμίζουν πως η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την κριτική της Ν.Δ., καθώς αποκαλύπτεται πως δεν υπήρξε ουσιαστική διαπραγμάτευση για το μνημόνιο από την ελληνική κυβέρνηση.

Οι αναπληρωτές τομεάρχες οικονομίας τονίζουν χαρακτηριστικά πως η Ιρλανδία πέτυχε την επέκταση της δημοσιονομικής της προσαρμογής στα πέντε χρόνια, από τα τέσσερα που προβλέπονταν και για αυτήν και για την Ελλάδα, ενώ πέτυχε και η δημοσιονομική της προσαρμογή να γίνει κυρίως από το σκέλος των δαπανών και όχι των εσόδων, όπως είναι η διεθνής πρακτική, την ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Στη Ν.Δ. ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορούν ότι εκτοξεύει την ανεργία στο 15% το 2011, την ώρα που η Ιρλανδία πέτυχε τη δημοσιονομική της προσαρμογή να συνοδεύεται από θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, χαμηλό πληθωρισμό και μείωση της ανεργίας.

«Η ιρλανδική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε ως το τέλος και κατάφερε να διασώσει την αναπτυξιακή της δυναμική, ενώ η ελληνική κυβέρνηση θυσίασε πρώτη την αναπτυξιακή της δυναμική, καταδικάζοντας τη χώρα σε φαύλο κύκλο συνεχής ύφεσης και υπερχρέωσης» τονίζουν οι αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομίας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010, 16:02