Στην τροπολογία που ψηφίζεται τη Δευτέρα από την Ολομέλεια της Βουλής και προβλέπει την αποδέσμευση της τακτικής κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, αναφέρθηκαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, μιλώντας την Παρασκευή στη Βουλή.

«Δεν μπορεί κάποιος που ήταν στυλοβάτης του πολιτικού συστήματος να εμφανίζεται σήμερα ως αποτέλεσμα παρθενογένεσης και να διατυπώνει κατηγορίες κατά του πολιτικού συστήματος», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, μιλώντας λίγα λεπτά αφότου είχαν κατέβει από το βήμα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, καταγγέλλοντας το περιεχόμενο της τροπολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όποιος πριονίζει το κλαδί που κάθεται θα πέσει μαζί του», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί σήμερα να υπάρχει κόμμα που να λέει ότι ο λαός πρέπει να σκεφτεί τι χρήματα δίνει για τις εκλογές, γιατί τότε θέτει εν αμφιβόλω τις συνθήκες της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας.

«Η τροπολογία δεν αφορά το ΚΚΕ. Οι δανειακές ανάγκες του ΚΚΕ έχουν καλυφθεί ακόμη και με υποθήκη», ξεκαθάρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, τονίζοντας πως «όταν η κυρία Μπακογιάννη ήταν υπουργός ή βουλευτής της ΝΔ, δεν έλεγε τίποτε». Επανέλαβε ακόμη την πρόταση του κόμματός του να μειωθεί η βουλευτική αποζημίωση και να κοπούν οι βουλευτικές συντάξεις.
«Οι προκλητικές επιχορηγήσεις των κομμάτων, έχουν σκανδαλίσει τους πολίτες που βλέπουν την κυβέρνηση να προχωρά συνεχώς σε περικοπές», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, προειδοποιώντας ότι την προσεχή Δευτέρα κατατίθεται πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας.

«Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον αφορά αυτή η τροπολογία, δεν έχουμε αρρύθμιστες υποχρεώσεις, αλλά πρέπει όλοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους τι σημαίνει χρηματοδότηση των κομμάτων», ανέφερε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Δρίτσας και πρόσθεσε ότι «πρέπει να στηριχθούν οι διαφανείς διαδικασίες χρηματοδότησης των κομμάτων με ανοιχτά βιβλία και χαρτιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητάμε από τους πολίτες να κάνουν θυσίες κι εμείς να έχουμε στη διάθεσή μας εταιρείες για τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις και υπερπολυτελή γραφεία. Είναι εποχή που πρέπει να είμαστε πιο σεμνοί», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννης Αμοιρίδης που αναρωτήθηκε «τι να έχει γίνει άραγε με τα χρέη της Πολιτικής Άνοιξης».

Τις «δηλώσεις παραγόντων του εξωτερικού που λένε στους Έλληνες τι πρέπει να κάνουν τις εκλογές», κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, ο οποίος αναφερόμενος στην τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, αναρωτήθηκε γιατί δεν μπορούν τα κόμματα να μειώσουν το κόστος των εκλογών. Αναρωτήθηκε επίσης μήπως η τροπολογία χρειάζεται για να καλυφθούν δαπάνες των κομμάτων που δεν μπορούν πουθενά να καταγραφούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης