Ο νέος υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Mevlüt Çavuşoğlu εξέφρασε χτες την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα του στην ενταξιακή της πορεία.

Εξέφρασε ακόμα την ευχή ότι η στήριξη θα γίνει «με σταθερά βήματα, καθώς αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο διαπραγματεύσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεοδιορισθείς υπουργός για ευρωπαϊκά θέματα της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε χτες, μετά τη συνάντησή του με τον πρέσβη μας στην Άγκυρα Κυριάκο Λουκάκη, πως «προετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο, αλλά προετοιμαζόμαστε για περισσότερα, κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας».

Είπε ακόμα ο τούρκος υπουργός: «Η Ελλάδα υποστηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, εδώ και δέκα χρόνια, κάτω από όλες τις συνθήκες. Και η Τουρκία καλωσορίζει τις ελληνικές προτεραιότητες κατά την εξάμηνη προεδρία της, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών ζητημάτων και των δομικών αλλαγών».

Όπως διευκρινίζει το δημοσίευμα της «Χουριέτ» η Ελλάδα έχει προσδιορίσει τις κύριες προτεραιότητές της κατά την διάρκεια της προεδρίας της, που είναι η ανάπτυξη η ανεύρεση θέσεων εργασίας και ο περιορισμός της παράνομης μετανάστευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον προϋπολογισμό της Ελλάδας για την ανάληψη της προεδρίας στην ΕΕ ο πρέσβης απάντησε: «Θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε μια πολύ επιτυχημένη προεδρία, παρά τις περιορισμένες πηγές», όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.
Ο Κ. Λουκάκης συνεχάρη τον Τσαβούσογλου για τη νέα του θέση και τον διαβεβαίωσε ότι η υποστήριξη της χώρας του προς την Τουρκία θα συνεχιστεί.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Άγκυρα πριν δύο εβδομάδες ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, τον είχε ενημερώσει ότι η Άγκυρα επιθυμεί να ανοίξουν τα κεφάλαια 17,23και 24, της τουρκικής ενταξιακής πορείας, κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας.

Επιμέλεια: Κ. Μπετινάκης
Πηγή: Hurriyet

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης