«Η τουρκική κυβέρνηση προκαλεί τον κυπριακό λαό»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014, 10:19
«Η τουρκική κυβέρνηση προκαλεί τον κυπριακό λαό»
«Οι κλιμακούμενες επιθετικές ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στην Κύπρο και ιδιαίτερα η έναρξη σεισμικών ερευνών για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και η έκδοση οδηγίας προς ναυτιλλομένους ότι η Τουρκία "δεσμεύει" σχετικές περιοχές μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη αποτελούν πρόκληση κατά του κυπριακού λαού, κινούνται στη λογική της διαιώνισης των αποτελεσμάτων της τουρκικής εισβολής και κατοχής σε μεγάλο μέρος του νησιού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Η θέση που αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. ως εγγυητές για τα "κυριαρχικά δικαιώματα" της Κύπρου και την επίλυση του κυπριακού προβλήματος δεν έχει υπόσταση και διαψεύδεται συνεχώς στην πράξη. Το κυπριακό πρόβλημα είναι διεθνές πρόβλημα, εισβολής και κατοχής. Έχει τη σφραγίδα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των γενικότερων ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή» προσθέτει ο Περισσός.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζομένους να καταδικάσουν την τουρκική προκλητικότητα, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον κυπριακό λαό, να απαιτήσουν λύση για μια Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, με μια και μοναδική κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες.

Χ.Λ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014, 10:19