«Η τρόικα δεν σκλήρυνε τη στάση της, η στάση που τηρεί είναι η ίδια από την αρχή» επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά το πέρας του «μίνι» υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που είχε ως στόχο τον καλύτερο διυπουργικό συντονισμό εν όψει της έλευσης της τρόικας.

«Όχι, δεν σκλήρυνε η στάση. Η στάση είναι η ίδια από την αρχή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή. Εμείς έχουμε επιχειρήματα, στέλνουμε ό,τι πρέπει να στείλουμε και θα έρθουν τις επόμενες μέρες» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Στουρνάρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ερωτηθείς για τα μέτρα ύψους 1,2 δισ. ευρώ όσον αφορά στο δημοσιονομικό κενό του 2014, ο υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε στο προσεχές διάστημα, ενώ για το αν τίθεται θέμα υπογραφής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το δάνειο από τους δανειστές τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι κορυφαίος παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο την Παρασκευή για σκλήρυνση της στάσης της τρόικας απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση εν όψει της συνέχισης της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης