«Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014, 13:55
«Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο»
«Oι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας» ξεκαθάρισε ο Φώτης Κουβέλης, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν διάλυση της ΔΗΜΑΡ και προσχώρησή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, καθότι η ασκούμενη πολιτική δεν επιτρέπει τις προϋποθέσεις μιας συναινετικής διαδικασίας» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, «αποκυήματα πολιτικής φαντασίας» τα περί διάλυσης της Δημοκρατικής Αριστεράς και προσχώρησή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αν και διευκρίνισε πως το κόμμα είναι διατεθειμένο να συζητήσει και με την Κουμουνδούρου για τις προϋποθέσεις προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου.

Όπως είπε πάντως, «προϋπόθεση» για κάτι τέτοιο είναι η «πολιτική και οργανωτική αυτονομία» της.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ανοικτός στο ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αλλά και με σχηματισμούς όπως οι Οικολόγοι -Πράσινοι.

Παράλληλα, εκτίμησε πως η απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία προεδρικής εκλογής είναι στην πραγματικότητα μια κυβερνητική κίνηση για την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014, 13:59