Έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, στην πάταξη της γραφειοκρατίας, που είναι -όπως είπε-τροχοπέδη σε νέες επενδύσεις καθώς και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωνσταντίνος Σκρέκας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2015.

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι η χώρα κινδυνεύει μόνο από το κλίμα πολιτικής αστάθειας το οποίο καλλιεργεί και συμπλήρωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη του μεγάλου στόχου της, που είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης, μακρόχρονης ανάπτυξης, η οποία θα βασίζεται πάνω σε μια υγιή επιχειρηματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας στον αρμόδιο για θέματα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη, που υποστήριξε ότι είναι ένας προϋπολογισμός ο οποίος βρίσκεται στον αέρα, αντέτεινε ότι είναι ένας προϋπολογισμός που πατά γερά, σε στέρεα βάση, με σύνεση και λογική.

«Είναι ένας προϋπολογισμός ανάπτυξης, γιατί η ανάπτυξη είναι ο μόνος τρόπος να καταπολεμήσουμε τη μάστιγα της ανεργίας και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας» τόνισε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα στοιχεία του 2014 δείχνουν ότι έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται η ανεργία και πρόσθεσε ότι για αυτό και η κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειές της και αυτή η θετική αλλαγή έρχεται μέσα από πολλές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έμφαση έδωσε ο κ. Σκρέκας στην καινοτομία και στη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, τονίζοντας ότι είναι βασικό μέλημα της κυβέρνησης για αυτό και θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, που ήταν και η αιτία να ακυρωθούν μεγάλες επενδύσεις.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίζεις για να δώσει μεγάλη ώθηση στην οικονομία. Δείχνει αποφασιστικότητα στο να πατάξει, να μειώσει τη γραφειοκρατία για να ενισχύσουμε έτσι την αναπτυξιακή πορεία της χώρας» επεσήμανε.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης στο νέο ΕΣΠΑ, που ξεπερνά συνολικά, όπως είπε, τα 26 δισ. ευρώ, τονίζοντας ότι 700 έργα συνολικού προϋπολογισμού τεσσάρων δισ. ευρώ έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ σημείωσε ότι μέσα από το παλιό και το νέο ΕΣΠΑ θα διατεθούν στην ελληνική οικονομία μέσα στο 2015 περισσότερα από 12 δισ. ευρώ.

«Το ΕΣΠΑ προσφέρει πολύτιμους πόρους, ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η χώρα μπαίνει σταδιακά σε νέα φάση. Αφήνουμε πίσω μας την ύφεση και βαδίζουμε με σταθερά βήματα στην ανάπτυξη. Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Επιδιώκουμε ανάπτυξη, γιατί είναι η μόνο λύση που θα εξασφαλίσει το μέλλον και της χώρας και της οικονομίας και των παιδιών μας» κατέληξε ο κ. Σκρέκας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης