Ο γνωστός Τούρκος ηθοποιός προκάλεσε με τις δηλώσεις του σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, ότι σκότωσε, έπειτα από εντολή ανωτέρων του, δέκα Κύπριους αιχμαλώτους.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν αναστάτωση και όπως ήταν αναμενόμενο ανασκεύασε λίγο αργότερα, λέγοντας ότι πρόκειται για το νέο σενάριο της ταινίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ψάξαμε και βρήκαμε την πρώτη ταινία που έπαιξε ο Τούρκος ηθοποιός, Ατίλλα Ολγκάτς. Ήταν μια ταινία του 1972, σε σκηνοθεσία του γνωστού Τούρκου αριστερού σκηνοθέτη, Γιλμάζ Γκιουνέι, με τίτλο «Agit», «Μοιρολόι».

Στην ταινία αυτή, ο Ολγκάτς υποδύεται ένα ληστή, μέλος μια ομάδας, η οποία πλιατσικολογεί και σκοτώνει όσους στέκονται εμπόδιο στην παραβατική της δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια σκηνή της ταινίας, ο Ολγκάτς πυροβολεί κάποιον στο κεφάλι. Δυο χρόνια μετά, θα αναγκαστεί να κάνει το ίδιο. Όπως δήλωσε, ο ίδιος ο αξιωματικός του είπε: «Πάρε ένα όπλο, να δεις πώς είναι να σκοτώνεις στην πραγματικότητα.»

Ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Βασίλης Γιαννόπουλος, δεν εξεπλάγη από όσα δήλωσε ο Αττίλας Ολγκάτς. Του τα είχε ήδη εξομολογηθεί το 1990, όταν συναντήθηκαν στο ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης, όπου μάλιστα ζήτησε από το Γιαννόπουλο να τον φυγαδεύσει στην Ελλάδα για να δικαστεί.

Ο γενικός γραμματέας Οικολόγων Κύπρου και βουλευτής, Γιώργος Περδίκης, δηλώνει πως υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες για μαζικούς τάφους Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων σε στρατόπεδα στα κατεχόμενα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης