Την πρώτη της συνάντηση με τους Έλληνες εφοπλιστές είχε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη.

Οι εφοπλιστές είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για την ενσωμάτωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στο ευρύτερο υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη συνάντηση η κ. Κατσέλη δήλωσε:

«Εκφράσανε πάλι την ανησυχία τους. Νομίζω όμως ότι με το διάλογο και τη συζήτηση η ανησυχία αυτή ξεπεράστηκε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ναυτιλία χρειάζεται ένα υπουργείο που να είναι οργανωμένο, να παρέχει υπηρεσίες ποιότητας, ένα υπουργείο που θα είναι εξειδικευμένο γι’ αυτή τη δουλειά. Διαβεβαίωσα όλους τους εκπροσώπους της ναυτιλίας ότι στόχος του υπουργείου είναι να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρει στον εφοπλισμό και όχι να τις υποβαθμίσει και νομίζω ότι με την κουβέντα και το διάλογο εκείνοι που είχαν αμφιβολίες πείστηκαν τουλάχιστον ότι στόχος μας πράγματι είναι να αναβαθμιστεί το υπουργείο».

Η κ. Κατσέλη κάλεσε τους Έλληνες εφοπλιστές να συνεργαστούν στενότερα με την ελληνική οικονομία και να αναπτύξουν περισσότερες δραστηριότητες στο ελληνικό οικονομικό περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε αυτή τη μεγάλη κρίση είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και χρειάζεται συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με το κράτος για να προχωρήσουμε σε ήρεμα νερά», φαίνεται να είπε στους εφοπλιστές η κ. Κατσέλη και πρόσθεσε:

«Η χώρα μας βρίσκεται στην πρωτοπορία στο χώρο της ναυτιλίας, είμαστε μια μεγάλη ναυτιλιακή δύναμη και αυτό έχει γίνει χωρίς να έχουμε εκμεταλλευτεί όσο είναι δυνατόν τις θετικές πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο κλάδος της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία. Στόχος είναι ακριβώς αυτός. Να αυξήσουμε και να πολλαπλασιάσουμε τις διασυνδέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στο ναυτιλιακό κλάδο στο σύνολό του, με όλες τις υπηρεσίες που αυτός προσφέρει, με την ελληνική οικονομία και πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένα βήματα. Ήδη μπήκαν δυο-τρεις πολύ σημαντικές προτεραιότητες. Πρέπει να δημιουργήσουμε κίνητρα για να προσελκύσουμε νέους στο επάγγελμα της ναυτιλίας, καθώς να υπάρξουν επίσης κίνητρα παραμονής του στο επάγγελμα».

Η κ. Κατσέλη συναντήθηκε σήμερα με τον Βρετανό υφυπουργό Μεταφορών και υπεύθυνο για τα θέματα ναυτιλίας, κ. Πολ Κλαρκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης