Το κατώφλι της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά τη νομιμότητα του δανεισμού των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης από τις τράπεζες αναμένεται να διαβούν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών και των μεγάλων εκδοτικών ομίλων της χώρας έπειτα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρόταση κατέθεσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο εισηγητής Σπύρος Λάππας, καθώς ολοκληρώνονται σήμερα οι καταθέσεις των επικεφαλής των τραπεζικών ιδρυμάτων τα οποία έχουν χορηγήσει περίπου 1,3 δις ευρώ σε επιχειρήσεις ΜΜΕ με ελάχιστες εξασφαλίσεις και ασυνήθιστες αναχρηματοδοτήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Λάππας ζήτησε να κληθούν οι: Ψυχάρης (ΔΟΛ και Mega), Μπόμπολας (Πήγασος και Mega), Αναστασιάδης (Πρώτο Θέμα), Αλαφούζος (Καθημερινή), Κυριακού (ΑΝΤ1) Κοντομηνάς (Alpha), Βαρδινογιάννης (Star) και Κουρτάκης (Παραπολιτικά).

Από τη μεριά της, η ΝΔ συμφώνησε με το αίτημα της συμπολίτευσης. Ζήτησε, όμως, να κληθεί στην εξεταστική και ο διευθυντής της «Αυγής» για το θέμα της εταιρείας offshore η οποία έχει αγοράσει μετοχές της εφημερίδας αξίας 49.500 ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης