Ιδρύεται παράρτημα της Χρυσής Αυγής στη Μελβούρνη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012, 19:05
Ιδρύεται παράρτημα της Χρυσής Αυγής στη Μελβούρνη
Στην ίδρυση παραρτήματος, στη Μελβούρνη, της Χρυσής Αυγής, αναφέρεται πρωτοσέλιδο της εφημερίδας The Australian, στο οποίο προστίθεται πως «πρόκειται για το ακροδεξιό κόμμα που έχει κατηγορηθεί ότι υποκίνησε την έκρηξη επιθέσεων ξενοφοβικής βίας σε βάρος μεταναστών στην Ελλάδα».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι «το συγκεκριμένο παράρτημα διαθέτει σελίδα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, αριθμώντας περισσότερα από 2.500 μέλη» και ότι «προγραμματίζονται συναντήσεις για την ανταλλαγή απόψεων και την ενημέρωση της ομογένειας σχετικά με θέματα εθνικού ενδιαφέροντος». Σημειώνεται πάντως ότι μετά την δημοσίευση του σχετικού άρθρου η σελίδα δεν είναι προσβάσιμη.

Αναφέρεται, επίσης, ότι «η παρουσία του εν λόγω παραρτήματος έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις, τόσο της εβραϊκής όσο και της ελληνικής κοινότητας Αυστραλίας, όπως και του Συμβουλίου Αυστραλο-ισραηλινών και Εβραϊκών Υποθέσεων».

Τέλος, καταγράφονται οι δηλώσεις του αναπληρωτή εκδότη του παροικιακού εντύπου «Νέος Κόσμος» Κώστα Νικολόπουλου ότι «πρόκειται για μια μικρή ομάδα ατόμων του περιθωρίου, που προσπαθούν να "ναρκώσουν" την κοινότητα», καθώς επίσης και του υπουργού Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων της Βικτόριας, Νίκου Κότσιρα, ότι «πρόκειται για παραπληροφορημένους και αδαείς ανθρώπους, για τους οποίους η αυστραλιανή κοινωνία δεν έχει καμία ανοχή».

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012, 19:37