Ως το απόλυτο υφεσιακό μέτρο χαρακτήρισε την αργοπορία που παρατηρείται για την επίτευξη της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της Ναυτεμπορικής για την επιχειρηματικότητα, με τίτλο: «Επιχειρώντας στο μέλλον 2015-2020».

Επικαλούμενος αρνητικές εκτιμήσεις διεθνώς, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι, εάν δεν είχαν γίνει οι εκλογές και δεν υπήρχε αυτό το διάστημα της αβεβαιότητας στην ελληνική οικονομία, τότε θα μιλάγαμε ίσως και για ανάπτυξη έως και 3%, ενώ τώρα, το 2015, υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθεί σε τροχιά ύφεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ανέφερε ότι το καλύτερο σενάριο για τη χώρα είναι η υπογραφή και τρίτου προγράμματος στήριξης, ενώ το χειρότερο είναι αυτό της ρήξης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία.

Ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τις «κόκκινες γραμμές» και να κλείσει τη διαπραγμάτευση επ’ ωφελεία της χώρας. Μάλιστα, χαρακτήρισε στρουθοκαμηλισμό την αποφυγή της συζήτησης για το ασφαλιστικό και, απευθυνόμενος στην επιχειρηματική κοινότητα, ζήτησε από την κυβέρνηση να στηρίξει την υγιή επιχειρηματικότητα.

Στο σημείο αυτό, υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη της χώρας δεν θα έλθει από το σπάταλο κράτος και τις δημόσιες επενδύσεις αλλά από τους ιδιώτες και τις επενδύσεις που θα αναλάβουν να τις φέρουν σε πέρας. Προς την κατεύθυνση αυτή, έκανε λόγο για εύρωστο τραπεζικό σύστημα και κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης