Οι πρωτοβουλίες και οι νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό ζήτημα ικανοποιούν τον Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χάμαρμπερκ, όπως ο ίδιος δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Συνήγορο του Πολίτη, Γιώργο Καμίνη.

Ο κ. Χάμαρμπερκ ενημέρωσε την κυβέρνηση για το θέμα των «παράτυπων μεταναστών» και το πρόβλημα των αιτούντων ασύλου, επισημαίνοντας ότι το «σύστημα αντιμετώπισης των αιτημάτων για άσυλο στη χώρα μας έχει καταρρεύσει πλήρως», καθώς δεκτά γίνονται τα αιτήματα σε ποσοστό 0,06% έναντι 36% σε χώρες όπως Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία και Σουηδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτήρισε ακόμη θετικό το μέτρο της απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά, τα οποία γεννιούνται στην Ελλάδα, και σημείωσε ότι η δυνατότητα παροχής ψήφου σε μετανάστες, σε επίπεδο τοπικών εκλογών, είχε μόνο θετικά αποτελέσματα στις χώρες όπου έγινε αυτό, δεδομένου ότι αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο για την καλύτερη κοινωνική του ένταξη.

Σε ό,τι αφορά το φαινόμενο της ξενοφοβίας, ο κ. Χάμαρμπερκ επεσήμανε ότι «είναι υπαρκτό, οφείλεται στην ανασφάλεια που νιώθουν οι Ευρωπαίοι πολίτες για την εργασία τους, την ασφάλισή τους, τη σύνταξή τους -και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις κυβερνήσεις και ιδίως από τους σοσιαλδημοκράτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης