Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις δηλώσεις Παπανδρέου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011, 12:34
Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις δηλώσεις Παπανδρέου
Ικανοποίηση εκφράζει η κυπριακή κυβέρνηση από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδος, Γιώργου Παπανδρέου, για το Κυπριακό, στο Ερζερούμ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, τόνισε ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε από το Ερζερούμ ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, παρόμοιο με αυτό του Προέδρου Χριστόφια, μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Μιλιέτ», καλώντας την Άγκυρα να κάνει αυτά που πρέπει στο Κυπριακό, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αρχές του διεθνούς δικαίου».

Υπέδειξε, επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του, ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας είναι εκείνος με τον οποίο μπορούν να διαπραγματευθούν, ενίσχυσε την πρόσκληση-πρόκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την τουρκική ηγεσία για συνάντηση με στόχο την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

Ο κ. Στεφάνου απέρριψε την πρόταση Ερντογάν για πενταμερή διάσκεψη, τονίζοντας ότι «η τουρκική πρόταση δεν γίνεται αποδεκτή ούτε και από τα Ηνωμένα Έθνη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, τόνισε ότι η συνάντηση Παπανδρέου - Ερντογάν με τον τρόπο και στον τόπο, που έγινε, «έχει τεράστια συμβολική και πολιτική σημασία», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να υποτιμώνται καθόλου αυτά τα ανοίγματα της Τουρκίας».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου, δήλωσε ότι «πολύ σωστά ο κ. Παπανδρέου έθεσε το Κυπριακό», αλλά «η στάση του Ταγίπ Ερντογάν ήταν προκλητική».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011, 12:37